Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 16 май 2013 г.

Бъдете здрави - и стойте по-далеч от гадостите на гадовете!

Един човек вчера като се срещнахме и се информира за здравето ми реагира ето как: каза ми следната мъдра мисъл, която аз до този момент, кой знае защо, не бях чувал, ала тя силно ме впечатли; пиша тази мъдра мисъл с големи букви, щото твърдението в нея е крайно важно и изцяло истинно:

БОЛЕСТИТЕ ИДАТ ОТ ЯДОВЕ, А ЯДОВЕТЕ - ОТ ГАДОВЕ!

Много е вярна тази мисъл, нали така? Мъдър е нашият народ, но защо не умеем да си правим подобаващите изводи от такива мъдри мисли на нашите предци?

Изводът е: отбягвайте гадостите на гадовете, не се оставяйте да се въвличате в тях - и ще бъдете здрави!

Което и ви го желая - в това прекрасно, обляно със светлина утро, което блести през прозореца ми! Бъдете здрави - и по-далеч от гадостите на гадовете!

Ех, де да можеше спрямо техните гадости изобщо да сме "непромокаеми", де да можеше да стане това...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Nadya Peneva Майтапиш се, тя е една от най-често употребяваните, да не кажа изтъркани от употреба. Това ме навежда на мисълта, че наистина всеки човек може да те изненада с нещо, което не предполагаш изобщо. Ако не се лъжа е на Радой Ралин
преди 25 минути · Редактирано · Харесвам · 1

Cvetan Georgiev Мисля,че е трудно да избягаш от гадовете.Май е по-добре да ги гониш - с камънье и дървье.Те от такъв език разбират.
преди 23 минути · Харесвам

Ангел Грънчаров Наистина не бях чувал до този момент тази мисъл, а и да съм я чувал някога, я бях забравил тотално, явно тогава не съм оценил смисъла, който тя носи в себе си. Но наистина тази мисъл ме изненада крайно много с мъдростта си...
преди 23 минути · Харесвам · 2

Dan Mirjafarov Затова трябва да зарежем да се занимаваме с гадовете (с политиците, например) и да започнем да се занемаваме с положителни неща! С философия, например? С позитивистска психология? Имало още много положителни, интересни и полезни неща, нели?
преди 17 минути · Харесвам · 1

Nadya Peneva Dan Mirjafarov, абсолютно съм съгласна и така живея вече повече от година. Сега съм щастлива и живота ми се подреди въпреки всички простотии на всички гадове около мен, включително и политици.
преди 15 минути · Харесвам

Vladi Dodeva Ще Ви я открадна!
преди 9 минути · Харесвам

Evgeniq Boneva Петър Дънов казва: Ако те ухапе бясно куче и ти ли ще го ухапеш? Трябва да го заобиколиш и да отминеш! Аз лично след като не мога да го ухапя ще направя всичко възможно да го убия.
преди няколко секунди · Харесвам

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Georgiev, аз също смятах до този момент като Вас, опитвах се да гоня гадовете, да се боря с тях, оказа се, че платих страшна цена за този лукс - здравето си. Сега съм склонен да преоценя позицията си: гадовете са толкова много и са толкова долни, че почнеш ли да се бориш с тях, непременно ще те победят. Затуй вярното поведение в тази ситуация е: преструвай се, че не забелязваш гадовете и че не чувстваш техните гадости. Другояче казано, иска се дебела кожа, волска, непробиваема! Да, ама някои я нямаме тази кожа. Тогава?!

Анонимен каза...

Когато някой е обладан от сатъна е суилно (смъртоносно) опасно да се "общува" с тоз екземпляр ,опасно смъртно и заразно за незнаещият щот написано е това в "Новият Завет на Нашего Господа ИИсуса Христа".Пише в таз "Книжка" за вси заболявания "човешки - кво,що".Четете ,та Ъ са "изичите" бре дами и другари,господа и другарки "граждани" от село, "Раз поне Ум" да ви сполети.За "здрав дух в здраво тяло" ,дето...а,даа!
А понеж е там надолце некъде несправедливо,неприлично Сущществителное "говедо" ползувах,тъ да мъ извини туй с четиртя копитца.Що?
Ми ее,преду два час а отидох в обособеното място за смрадове пошачи дет съм,не на работното обществено ми место те тука пред копченца на виртуал риалити в дупката.Опъвам "блаженно" от самиздат сигарка ии,кво ?,"дзвън ,клоп".Аа ,'Някой ще да мъ търси,ооу чудо".Излизам !!!,ми даа идно четрикопитно едро чеш си рогца в клонки най ниски на най високото от вси мое борче !"Брей,кажи,мен дали търсиш" попитах Го ,него,АЗЪ пък.Покледна ме учтиво и пък подхохи на към мен.Тъкмо пък да ми продума (личеше си да т му съ ще да каже ...),ей пък господар му скастири щение на към мен да .Рече му "Бе ма,сама кът си съ спираш по чужди" (а да пропусна).Рекох на господар му на туй четръкопитно говедо "Бе няма проблем.щъ са разберем,има приказки да ми каже,с тез на четири дет копитца вървят получава ми съ приказкъта ,с другите,на две изправени дет вървят ,никък".Той пък ми рече ,добре ,мъ да съ незаприказвате много,чъе да забрави да си дойде ,щот да я издоя де".Успокойх го АЗЪ,рекох пъ "Няма,няма,нийи делово,кратко и без много приказки ш съ разбирем".Ей другио си е да намине някое говедо да си поразговори човек !
Румен Бърцов

Анонимен каза...


"Ми ее,преду два час а отидох в обособеното място за смрадове пошачи дет съм,не на
работното обществено ми место те тука пред копченца на виртуал риалити в дупката.
Опъвам "блаженно" от самиздат сигарка ии,кво?"
Хей, Румен, ужррр Умен - как тъй бе чоджум - го правиш това диво, безпросветно,
наркоманно, убийствено (без никакъв майтап тук и шега, че не лъжат
за честотата на рака сред пушачите изследователите му!), слабоволно, безррр-умно,
остаряло, демодирано, сплескано, мухлясало, отвратително миришещо,
гадно, никому потребно, много обичано от чекисти, комунисти и остальная сволочь,
ала и много зловредно, и злонавреждащо (далеч не само на кесийките)- пушене, бе
момче чудно.
Бравос, че не го правиш на работното си място, ама да му се не види, спирай го!
Хвърляй я таз пущина и я смачквай.Таз сладко-коварна "сигарка".
То един атакист-застъпник, като го ядосах върлината му в изборния ден, взе да брои
до незнам колко фиксирайки ме с "пробождащ и унищожаващ" ме поглед, а сетне
запали и я смука тази си електронна ли, изкуствена ли, ЕКО ли - пушалка и смукалка ли,
или близалка за възрастни дечурлига...-:) в помещението...
Ама я близа, пафка, смука и я лигави, чакайки да ме вбеси, бая дългинко време,
горкият му малоумен бозайник - за Волен-болен Сидеров, чрез приятеля му
Симеонов (щот последният плащал престоя, не им и вникнах в тъмните и тайнствени
отношения) да се застъпва... Само, че не успя да го стори - да ме ядоса де.
Умните хора не пушат бре чедо, само комнисти, соцялисти и атакисти...Бе
председателката на комисията лижеше същото чудесийче докато чакахме
РИК да ни вземе чувалчето и протоколчето...Пък тя архитектката - от ГЕРБ се писала...
Видиш ли, че и политически ти го доказвам - защо, аджеба не следва да пушим цигари.
Разумните хора не членуват в неразумни партии и не пушат.Какво повече да те убеждавам.
Е, хайде сега кажи ми - доволен ли си от хортуването ни между двукопитни...-:), а!?!

17.05.2013г. Владимир Петков-Трашов