Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 май 2013 г.

Настоящото управление има една задача: да подари България на имперска Русия, да я направи нейна колония!

Ето едно скандално видео, а по-долу е коментара на г-н Иво Инджев по този повод и то във връзка с актуалната политическа обстановка в България в момента; моя милост за момента се въздържа от коментар, понеже наистина нямам думи; ето, гледайте и четете:




Не знам колко по-очевидно трябва да стане руското настъпление в (и срещу) България чрез сегашното проруско представителство в 42-то Народно събрание, за да прогледнат за този факт българите. Ние сме със сигурност единствената държава в света, в която има (не)скрита форма на отказ от своето национално АЗ в полза на дружа държава и нация. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Искам пак да запитам: каква Русия, какви 5 лева? Нали СССР се разпадна през 1991, нали КПСС е забранена, нали Путин и Единая Россия са десни и политически и идеологически противници на БСП, нали България е член на НАТО и ЕС, нали според Фукуяма либералната демокрация възтържествува окончателно и настъпи краят на историята и т.н.? Как в тази ситуация някой би могъл въобще да стигне до идеята да „подарява” България на „имперска” Русия, да я прави „колония”? Това звучи абсурдно.

Само че всички знаем, че не е абсурдно, а реалност. Тогава? Тогава излиза, че горните постулати не са верни. Излиза, че комунистическият режим в Москва никога не е рухвал, а само се е трансформирал, и то според мен в нещо ново и ОЩЕ ПО-ОПАСНО, никога не се е отказвал от амбициите си и всичко, което ни се разправя за събитията 1989-1991, е измислица и пожелателно мислене за наивници.

Анонимен каза...




Каза г-н Хлопаща дъска, или г-н Стоян Анонимков.Упорито търсещ и намиращ, разбира се, своите могъщи "противници" - умниците от КГБ, зловещите ненадминати войнолюбци от Москва, сатанинско заклетите люде призвани да възраждат комунизма, включително българския...
Дано не си прав, господине... да ни плашиш така...
Твърдо вярвам всъщност, че чудовищата на твоето въображение няма да завладеят света.
Ама няма ли най-после да ни кажеш именцето си светло, българско демократично, открито, честно, умно-разумно, а не по комунистически потайно, скрито, подло и недопустимо да ни разправяш тук басните си, бе чоджум.

27.05.2013г. Владимир Петков-Трашов