Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 юни 2013 г.

Орешарски-Олигарски предаде интересите на страната ни без да му мигне окото!!!

Нашата позиция за “Белене” отдавна е известна. Знаете отлично, че бяхме водещата политическа сила по време на референдума, присъединяването на ГЕРБ в последния момент дори смея да твърдя стана под напора на нашите аргументи, на нашата активност. Това, което каза г-н Орешарски, първо неговото мнение за това, че няма да е лошо да се възстанови проекта, но най-вече неговият намек, че България ще загуби делото срещу Атомстрой показва, че ПСП и мнозинството в парламента са готови да предадат българските национални интереси. Българският премиер трябва да бъде защитник на интересите на България, а той си позволява фактически да изоставя българския национален интерес предварително.

Без да съм специалист по воденето на такива международни дела аз съм убеден, че думите на българския министър-председател ще бъдат използвани от екипа, който защитава интересите на руската страна. Няма как думите на такъв човек, на такъв високопоставен политик в една държава да не бъдат използвани срещу нея. Така че ние изразяваме категоричното си несъгласие с тази политика и разбира се заставаме на своите позиции и сме готови да продължим очевидно съвсем не спечелената битка срещу АЕЦ “Белене”.

(Светослав Малинов)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Възобновяването на проекта "Белене", безспорно важен сам по себе си, ще изиграе ролята на локомотив при реиндустриализацията на страната ни. Нещо без което директно отиваме в третия свят .
Дано на Орешарски му стигнат куражът и упоритостта

Ангел Грънчаров каза...

:-) Шегаджия. Ще отидем в Евразийския съюз, таваришч... т.е. ще отидем зад "третия свят" :-) От първия свят, дето сме сега, ще скочим директно зад третия даже...

Анонимен каза...

Бачо Кольо, а какво ще правим с излишните енергийни мощности, а какво ще правим с цената на АЕЦ "Белене", която според специалистите е 22 000 000 000 лв, ще ги завещаем на идните поколения ли. П Р О Д А Ж Н И Ц И сте вие комунистите, такива сте били, такива сте, и такива ще бъдете.

Томи Томев.

Bacho Кольо каза...

Томи Томев.

04.06.13, 09:56
Продажник е на баща ти синът му.

Анонимен каза...

Браво Bacho Кольо, ти си истински Матросов!

Bacho Кольо каза...

Анонимен каза...
04.06.13, 16:42

Винаги е приятно да чуеш добри думи за себе си.