Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 29 юли 2013 г.

И в-к МАРИЦА писа за рецидивите на директорския произвол в ПГЕЕ-Пловдив



Преподавателят в ПГЕЕ инж. Калин Христов влиза в кабинета да му разпишат отпуска и излиза със заповед за прекратяване на договора

Автор: Галина ГЕОРГИЕВА

Само за 20 минути директорката на Професионална гимназия по електротехника и електроника-Пловдив Стоянка Анастасова кара преподавателя инж. Калин Христов да подпише новата си длъжностна характеристика и му връчва заповед за уволнение. Учителят по компютърна техника и технология остава сащисан, когато на 15 юли отива в кабинета на шефката си да му разпише отпуска за лятото, а излиза от него със заповед за прекратяване на трудовия му договор. “След повече от час висене пред стаята на директорката, около 12 часа, тя ме прие. Каза ми, че от новата учебна година ще има промени в длъжностната характеристика и е необходима образователно-квалификационна степен “магистър” по специалност “Компютърни системи и технологии”. Когато поисках да се запозная с характеристиката и тогава да я подпиша, тя ми каза: “Подписвай или ще стане по-лошо”. Веднага отвори една папка, която беше на бюрото и извади готова заповед № 900/15.07.2013 г., вече изведена в дневника на училището с изходящ номер, с която ме уволни.

В заповедта, макар и да не ми бе дадена длъжностната характеристика, пише, че тя е връчена на 15.07.2013 г. - в деня, в който е взето решението от директора да бъде изменена длъжността, и заповедта е от същия ден, обясни пред “Марица” инж. Христов. “В заповедта пише, че ме уволняват от длъжността “учител практическо обучение”, каквато не съм заемал след 20.03.2007 г., от която дата съм на длъжността “учител-инженер”. Как така, без да съм преназначен за учител практическо обучение, съм уволнен от същата длъжност? (Прочети ДО КРАЯ >>>)

РЕАКЦИЯТА НА ДИРЕКТОРКАТА:

Стоянка Анастасова: Нещата не са ви представени в правилната светлина

- Г-жо Анастасова, потърси ни инж. Христов и обясни начина, по който е бил уволнен. За 20 минути вие сте го накарала да подпише новата си длъжностна характеристика и когато той поискал да я прочете, вие сте извадила готова заповед за уволнение.
- Няма такова нещо. Нещата не са ви представени в правилната светлина. Това са трудовоправни въпроси.
- Кажете тогава с какви мотиви го уволнявате.
- Дочуване, приятен ден.
- Няма ли да кажете вашата гледна точка? (Мълчание, телефонът се затваря)

Последват няколко позвънявания, но телефонът не се вдига. Ако г-жа Анастасова реши да изрази своята позиция, “Марица” ще й предостави тази възможност.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Безобразие! Каква магистърска степен искат за учител в средно училище?!

Емилия Маркова

Анонимен каза...

След като министър-председател се става с една прочетена книга, из властта бъка от 'калинки', всякаква измет се настани на синекурни длъжности...може би за да си учител в средно училище трябва да си извънземен!

Stela Bankova

Анонимен каза...

Интересното е, че тя самата, директорката, е учителка по български език и литература, а е директор на професионална гимназия! Един вид: присмяла се крушата на кривото дърво... :-)

Снежана Тодорова

Анонимен каза...

Докато не разбият директорският произвол и деребейство, няма да има напредък.

Иван Сухиванов

Анонимен каза...

Боже мой, училище родно, гнездо на оси, стършели и гьозметчийки... Де го Сергея, Игнатича, ред да приведе, па и даскалици да си...

Атанас Ганчев