Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 8 август 2013 г.

Аз по-голям цинизъм скоро не бях срещал, вий ако сте срещали, поправете ме

Върховете на цинизма са достигнати веке: най-сърдечният изповедник на Георги Гергов, приятелят на мутро-олигарсите, който от тях получава скъпи и прескъпи подаръци (часовници за не знам колко си хиляди еврА, бляскави коли и пр.) и не се свени да ги ползва (!), имам предвид московско-пловдивския мутрополит Николай, сега е счел за нужно да им дръпне една "бойно-другарска критика"; аз по-голям цинизъм скоро не бях срещал, вий ако сте срещали, поправете ме:


"Живеем във времена на безвластие, времена на липса на държавност", 6 авг 2013

Възлюбеният Бог не даде властта никому, на никой от тези, които се опитваха да управляват България през тези над 20 години, защото те не я заслужават, обяви пловдивският митрополит Николай по време на проповед в храма "Свето Преображение Господне".

"Живеем във времена на лукави, на изпитания, времена на разделение на нашето общество, на агресия, на безвластие, времена на липса на държавност. Времена на протести, на несъгласие, на липса на справедливост, времена на липса на мир в душите, в семействата, на обществото, в което живеем и се трудим", допълни дядо Николай.

Според него тези хора, които искат църквата да отправя молитви за единение и благоденствие на нашия народ, не знаят, че вече 1100 години Българската православна църква не спира да отправя молитви за българския православен народ. (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Ето това е проблемът на институционализирана религия – че тя може и почти винаги се изражда. Толстой неслучайно е бил за религията, но против църквата. Спорен е въобще въпросът дали религията под чертата е донесла повече ползи или злини на човечството. Във всеки случай религиозната нетърпимост е била и продължава да е голям бич.

Гледайте испанския филм «Агора» за борбата между езичници и християни в древна Александрия и живота на математичката, астрономка и философка Хипатия:

http://www.youtube.com/watch?v=N5z9NxiP36s

Анонимен каза...

Комунистите дебнат навсякъде...