Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 10 септември 2013 г.

Дали учениците от ПГЕЕ-Пловдив ще започнат учебната година с протест срещу уволнението на техни учители?



От "добре информирани източници" (нали така казват по медиите, по традиционните, по конвенционалните медии де, щото блогът също е медия, но е по-модерна, по-нова, по-различна, един вид персонална медия и прочие е блогът!), та от доста и то наистина твърде информирани "фактори" научих, че в състава на училищната общност на ПГЕЕ-Пловдив най-живо се обсъждал въпроса да има или да няма ученически протест на 16 септември, когато се открива учебната година - по повод на уволнението от страна на директорката Ст. Анастасова на неколцина учители, сред които и г-н Калин Христов. Изразявам се така предпазливо щото атмосферата на страх, която владее средите на т.н. училищна общност, е на високо ниво, което, както и да го погледне човек, не говори добре за стила на ръководство на това училище. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: