Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 октомври 2013 г.

Още протестират: и какво, влязохме ли най-после в "Гинес" за най-продължителните неуспешни демонстрации срещу най-тапигьозкото правителство в света?



Снимка: Константин Павлов-Комитата

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Аз още в началото предупредих, че тези протести са обречени на неуспех и поради това даже контрапродуктивни, но Ангел Грънчаров и Со. в своето опиянение не искаха да слушат. Според тях това трябваше да е краят на българската олигархия, която никога вече нямало да управлява страната.

Не съм против протести, но и тук трябва мисъл, тактика и стратегия, просто ей така нещата не стават.

Ангел Грънчаров каза...

Нямате право да употребявате думата "Аз" след като сте анонимен, звучи крайно глупаво, нима не го усещате? :-)

Анонимен каза...

Вие в Северна Корея ли сте расъл, Грънчаров, че да казвате на хората как имат и как нямат право да се изразяват?
Хората ви говорят нещо, а вие само се блещите, фърляте истерически слюнки и мрънкате.
Тъжно човече сте...

Ангел Грънчаров каза...

Чукундурчо, не съм те повикал да ми даваш съвети, понимаешь меня? А се махни оттук, щот стана твърде досаден...

Анонимен каза...

Нещо по същество няма ли да кажете? Само да истеричничите ли знаете? Кажете например защо отричате правото на човека да се изразява КАКТО СИ ИСКА? А, цензорчо ленинградски? ;)

Ангел Грънчаров каза...

Проста комуноидна гнида... анонимните гниди като теб нямат личност, ерго, нямат и право да се изказват, понял меня?!