Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 октомври 2013 г.

Срамота и малодушие е в тия дни да не се бориш за промяна на света към по-добро!









На снимката: Подкрепата и от български студенти в Мюнхен!

Защото някой ден, когато детето ми ме попита: "Ти какво направи, за да промениш света?" отговорът ми няма да е:
"Срам ме е защото не сторих нищо!", а ще бъде: "Борих се и то докрай!".


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Моля ви се бе хора, сега не е 1989, нито даже 1997, а 2013, трябва ли да обяснявам елементарни неща? Нещата в посткомунистическите страни не са такива, каквито изглеждат. Тези студентски протести естествено са инсценирани и нагласени, което не значи, че всички участници в тях са наясно с това. Мнозина са просто „полезни идиоти”. Всеки втори пост в блога на Ангел Грънчаров по-рано беше посветен на „Гоце-Първанов”, а сега той изглежда напълно е забравил този свой някогашен любимец. Истината обаче е, че Първанов ни най-малко не е слязъл от политическата сцена и няма такова намерение. Напротив, Москва в момента се опитва да форматира българското политическо пространство изцяло по свой вкус, като махне Станишев и постави Първанов начело на БСП. Затова и най-големите критици на сегашното правителство в момента са сегменти от БСП начело с Първанов! Вгледайте се и се вслушайте и в думите на хора като Румен Петков и т.н. ДС-КГБ-крилото в момента се мъчи да измести Станишевци и затова са всичките тези циркове, протести, студентски стачки и т.н. Борбата не е срещу куклата на конци Орешарски и неговия кабинет, а най-вече срещу Станишев. Тези елементарни игри обаче явно не се разбират от широката публика, която продължава да бъде водена за носа. Ако утре Станишев подаде оставка, всички тези „антиолигархични” протести ще спрат като с магическа пръчка.

Каква обаче трябва да бъде позицията на автентичните антикомунисти-демократи в сегашната ситуация на остър сблъсък на два БКП-клана? Ами тъй като в България сега няма автентична дясна партия, която да има шансове за властта, целта на антикомунистите трябва да бъде максимално да обърка плановете на Москва, а това означава ако не да се поддържа открито Станишев, то поне да не бъдат отслабвани позициите му допълнително. Също както в Русия трябва да се гласува за Зюганов, а не за представящите се за некомунисти и дори антикомунисти Путин и Медведев, защото руската стратегия засега не предвижда откритото връщане на комунистите на власт. КПРФ и „либералите” на Жириновски имат задачата да играят ролята на плашило за Запада, за да поддържа той Путин и Медведев като уж по-малкото зло. В действителност стратезите са разписали ролите на всички участници.

Ангел Грънчаров каза...

Конспиративизмът никому не прощава; анализът Ви е изцяло абсурден, съвсем неадекватен на реалностите...

Анонимен каза...

По-добре кажете какво стана на делото, Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Скоро ще пиша и за това, сега съм капнал, не ми се и пише, утре сутрента ще пиша по тоз въпрос - за моето "дяло", което се очертава да бъде "историческо" :-)