Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 октомври 2013 г.

Коментар по една моя консултация към родител на един "опак", нестандартно държащ се млад човек



Позицията на майката и на бащата в семейството се изразяват в различни роли. Децата приемат от всеки един от родителите си или хората които ги възпитават различни неща. Копират ни още от малки, защото ние сме техните модели за пример. Трудно е да си модел за подражание особено като се има предвид, че никои от нас не е съвършен.

Внимателно прочетох няколко пъти и тезата на майката и на господин Грънчаров, което провокира в мен редица въпроси не само за възпитанието на децата, но и на техните родители. Аз като човек в ролята на родител, си давам сметка за трудностите, пред които сме изправени и предизвикателството да сме добри в това е преди всичко да усъвършенстваме себе си. Има стъпки, които не можем да прескочим и за това могат да ни помогнат децата ни. Само когато открием какви са те и те открият кои сме ще можем да се съветваме и да ги съветваме, за да останем чути. (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: