Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 20 ноември 2013 г.

Куриоз: руснаци се подиграват на... алкохолизма в... Англия! Присмяла се куката - на кривото дърво!



На това - виж Деградация личности и молодеж Англии, състояща се почти изцяло от фотографии - у нас му викаме ето как: "Присмяла се крушата - на кривото дърво!" - представяте ли си, руснаци се подиграват на англичаните заради това, че сред тях имало било много, видите ли, пияници! Намерили кои на кого и за какво да се присмеят! :-) (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

16 коментара:

Анонимен каза...

Баш тия алкохолици ли намериха да гледат треската в окото на ближния?

Iaden Van Der Burena

Анонимен каза...

Това е от Кока-Колата, заради наркотиците, които гадните империалисти слагат в нея!

Юлияна Демирева

Ангел Грънчаров каза...

:-) Вярно, не виждат гредата в собственото си око, но са придирчиви спрямо сламчицата в окото на ближния :-)

Анонимен каза...

Алкохолизмът и примитивизмът на уж цивилизованите по-северни народи са неоспорим факт. Светът не е черно-бял, а много по-нюансиран. Подобни картини в Южна Европа са непознати и немислими, макар че например младите испанци напоследък започват да подражават на англичаните, респ. английските свине.

Така че трябва да имаме трезва, балансирана оценка за света. Можем да се възхищаваме на положителното у народите, без да си затваряме очите за пороците им. Англия има велики културни и научни постижения, впрочем също както Русия, но от това не следва, че всички черти у тези народи са похвални. И нещата тук не опират само до алкохолизма. Англия има кървава колониална история, както и черната страница с робите от Африка, а за руската, а после съветската политика и история въобще не ми се говори.

Анонимен каза...

Так точно! :-)

Iaden Van Der Burena

Анонимен каза...

Не съм бил в Русия, но живея в Англия от осем години и мога да кажа, че пияни хоря по улицата съм виждал много. Такова поведение за съжаление се среща често и не е приятна гледка.

Mladen Savov

Анонимен каза...

В Англия ютуб немате ли? :-)

Iaden Van Der Burena

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=B1k5u4DSYsk
✮ ☀ ✮ Funny Drunk Russian Cop ✮ ☀ ✮
www.youtube.com
① You gotta know your limits when youre drinking vodka on the job. Way to keep things safe officer

Iaden Van Der Burena

Анонимен каза...

Вярно е ,много пияни има по улиците на Англия. Там е разрешен алкохол в заведенията до 22:00 ч.(или 23:00, не помня) вечер и затова всички бързат да се нальокат доволно ,та да им стигне за цялата нощ... Нооооооооо, руснаците няма кой да надмине ! Напразно ревниво се присмиват !

Neli Kuzmanova

Ангел Грънчаров каза...

Аз съм живял в Русия, и смея да заявя, че пияни хора по руските улици има много, твърде много. И в западни столици съм бил, но такова чудо, каквото съм видял по улиците на Москва и на Петербург, не съм видял. Сутрин край станциите на метрото, съвсем рано, тълпи народ пият бира, която им наливат от огромни бъчви; удрят по няколко огромни халби на крак и след това тия, дето имат воля, заминават да работят; но някои, всъщност мнозина, не са толкова волеви и остават да си пият покрай бъчвите. Към 10-11 часа минават коли на отрезвителното, които буквално товарят труповете на препилите пияници, които са "забравили" да отидат на работа. И това ставаше в ерата на страховития съветски комунизъм, когато имаше дисциплина. Сега не смея да си представя как е, само мога да предполагам...

Анонимен каза...

Много е глупаво хора, които не са били в Русия да морализират и приказват за пиянството на Запад. Трябва да си живял достатъчно в "матушката", за да видиш как алкохолът изтребва всичко човешко и превръща хората в човешки отпадък. Пиянството в Русия може да ви предложи такива покъртителни сцени на човешко падение и ужас, каквито няма другаде по света!

Vladimir Dulov

Ангел Грънчаров каза...

А още по-грозно е хора, които са израсли в Русия да морализаторстват за това, видите ли, колко силно развито било пиянството в "прогнилия Запад"... аз само това бих си позволил да допълня...

Анонимен каза...

Пиянството навсякъде е грозно. Не политизирайте елементарния алкохолизъм.

Bacho Кольо каза...

Много мнения, нито едно по същество! А истина е проста: В Англия алкохолици и курви нема. Там всички са високоморални въздържатели защото там не е имало комунизъм а само справедлив, напредничав, високоинтелигентен капитализъм. Снимките , публикувани тук са фалшификати, направени по заповед на Путин, за да дискредитира Англия - този рай на трезвостта и морала.

Ангел Грънчаров каза...

Бачу Колю всъщност искаше да каже и каза ето какво:

В Русия и преди в СССР алкохолици и курви нема. Там всички са високоморални въздържатели защото там не е имало упадъчен е аморален капитализъм, а само справедлив, напредничав, високоинтелигентен комунизъм. Снимките, публикувани из интернет за пияниците в Русия и СССР са фалшификати, направени по заповед на империалистите от САЩ, за да дискредитират братска Русия и още по-братския СССР - този рай на трезвостта и морала. :-)

Анонимен каза...

Този февруари заминавах на почивка в Куба, за поредна година. На аерогара Шереметиево се запознах с младеж от руската федерация, млад инженер. Бях с приятели и бяхме купили уиски за дългия престой на летището. Почерпихме момчето с уиски. Той ни каза нещо много интересно: В Русия алкохолът те сваля, кара те да изпадаш в депресия, а вашия повдига духа на човека, кара те да летиш!

Hristo Rashev