Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 30 ноември 2013 г.

Желая ви, свободолюбиви украински приятели на Европа, да сбъднете своята така красива мечта!

Украинският ми приятел Constantine Raida, който във Фейсбук ме подкрепи в моите невероятни главоболия - в битката ми с така наглата и агресивна образователна администрация у нас, която още не се отказала от тоталитарния си манталитет - та той написа ето какво: "Constantine Raida: Аз съм много внимателно гледа тази бъркотия..."; аз му отвърнах ето как:

"Аз много внимателно гледам тази бъркотия..." - така е правилно да се напише на български, мой скъпи украински приятелю! Благодаря Ви за отзвука, за съпричастността, това означава много за мен в тази минута! Особено приятно ми стана, че сте се опитал на български език да откликнете!

Много поздрави от мен на Вас лично, на украинските колеги от Института по философия, също така на свободолюбивите приятели на Европа, на борците за достойнството на Украйна, които са тия дни по улиците на Киев!

Желая ви да сбъднете вашата украинска мечта!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

8 коментара:

Bacho Кольо каза...

"...украински приятели на Европа, да сбъднете своята така красива мечта..."

Ей на - ние я сбъднахме и сме на върха на щастието и благоденствието. Вас ви чака същото- верните ви приятели от Хага, Брюксел и Париж ще ви ощастливят като ви затворят 4 ядрени реактора блока ВВЭР-440 /също като нашите, затворени в Козлодуй/, после ще ви обещаят реверсивни връзки за газ за да сте независими от коварната ръка на Кремъл /същото като на нас пред 4 години!/, после ще ви затворят всичи млекопреработвателни и месопреработватилни предприятия,защото не отговарят на високите евроизисквания и ще наводнят магазините ви с долнопробни ментета, после ще ви изкупят маслопреработващите заводи и тутакси ще ги затворят /както нашата Калиакра- Добрич/, накрая ще затворят "МоторСич - Киев" - най-модерния европейски завод за вертолетни двигатели, защото трябва да купувате демократичната продукция на Юрокоптер /както ние с нашите Кугари - преди 6 години купихме 15, в момента 14 от тях въобще не могат да летят и лежат като купчини алуминиев скрап в авиобаза Крумово/
Скъпи украински приятели, от сърце ви желаем да сбъднете своята велика Мечта!!!

Ангел Грънчаров каза...

Уваааа! Прав е таваришч-другарят бачу колю! Юруш обратно в СССР! Юруш обратно в бляскавата съветска Евразия! Да живей комунизмът! Да живей таваришч Путин! Урррраааа!!!! :-) Долу свободата! не ви щем демокрацията! Ний си искаме съветската кочина! Концлагерчетата си искаме! Ех, веднъж да ви натикаме там, ще видите вий една Европа! Ще ви дадем една Европа като развъртим тоягата! Смерт врагам, таваришчи! Под знаменем великого Сталина, под руководством мудраго таваришча Путина - к светлому коммунистическому будущее!!! Урааа!

Bacho Кольо каза...

Да продължа:

Феропласплавните им заводи /перлата в короната на украинската металургия/ ще си заминат от самосебе си - те са яки потребители на евтина електроенергия, добивана от многобройните украински АЕЦ.

Продукцията , произвеждана в Харков, Донецк, Днепропетровск, "прешлени от гръбнака" на страховитата съветска отбранителна помишленост
ще бъде анатемосана като проводник на съветските империалистически попълзновения и ще бъде затрита.

И за капак: легендарното авиоконструкторско бюро "Антонов" ще отлети в небитието - никой няма право да пречи на Еърбас, след 20 години да достигне ония успехи в тежкото самолетостроене, които постигна Съветска Украйна през 1985г.

Ангел Грънчаров каза...

Да, също така има опасност Украйна като влезе в ЕС никога повече да не я сполети щастието на Голодомора от 30-те години, когато милиони украинци си заминаха от глад от този толкова лош земен свят - и се преселиха директно в райските селения на пълния комунизъм!

Bacho Кольо каза...

"...к светлому коммунистическому будущее!!!"

... к светлому коммунистическому будущеМУ
будущее, въпреки че е приело фукциите на съществително , по своя генезис е прилагателно и се скланя като прилагателно /ср.р., ед.ч., дателен падеж/ -МУ.
Същото важи за други "съществителни-прилагателни" за "грядущее", "мароженное", "пироженое"

Ангел Грънчаров каза...

Ний нарочно пишем погрешно, таваришч, така е по-оригинално... на това му се вика стил, ама ти дали ще ме разбереш, това е доста съмнително...

Bacho Кольо каза...

"Ний нарочно пишем погрешно...на това му се вика стил..."
Да пишеш погрешно не е твой стил, а твоя същност.
Писанията ти /или поне голяма част от тях/ са самата погрешност - непрекъсната,постоянна, почти съвършена...

Ангел Грънчаров каза...

"Стилът - това е човекът!", е казал един умен човек, другарю, сиреч, това е и същността на човека! Дали е "погрешен" моят стил или не е обсъдете спешно в партийната комунистическа ядка към моя блог и протокола от обсъждането, оформен по надлежния ред като донос, го пратете "там, където трябва" :-) Апропо, да твърдиш това, че съм почти виртуоз в "погрешността", за мен е най-приятният комплимент, който съм получавал в целия си некъс вече творчески път... :-)