понеделник, 9 декември 2013 г.

Обръщение на Димитър Димитров, ранобуден студент от ЛондонФилм на Николай Барулов

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

На този млад човек бих казал: Млади човече, в България има стойностни политици, но няма стойностен народ, който да ги изведе на преден план, и да им даде управлението на държавата ни.

Томи Томев.

Анонимен каза...

На българите пак «народът» им е виновен. Абе хора, докога ще се задоволявате с близки до ума, елементарни, клиширани обяснения? Истината е, че по принцип всички народи са наивни и лесно манипулируеми, но в посткомунистическите страни политици извън сценария НЯМАТ шанс, това е аксиома. «Народът» е абстракция, политиците трябва да бъдат «завъртени» и популяризирани с много пари от медиите, а парите и медиите са в ръцете на бившите комунисти, защото революциите от 1989 бяха фалшиви. Ето защо за съжаление е прав един анализатор, който пише:

«Само че няма автентична, широко базирана, организирана политическа опозиция в Русия (респ. Източна Европа) и няма основа, на която тя би могла да бъде изградена. Мнимата опозиция съществува, за да заблуждава и манипулира възприятията и реакциите на автентичните демократи на Запад.”