Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 декември 2013 г.

По повод "вандализма", свързван с боядисването на паметника на създателя на БКП Димитър Благоев



Стига лицемерие!!! Димитър Благоев - обявил се официално в българското Народно Събрание през 1917 година за НЕбългарин, а за "македонски славянин", обявил българите за завоеватели на Балканския полуостров и работещ срещу обединението на българската нация. За него милеят така наречените сега социалисти. Милеят още за Георги Димитров и за Вела Пеева, за съветската армия и за руския ботуш. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Bacho Кольо каза...

Разбрах - понеже Д. Благоев заявил, че не е българин, нашите патриоти омазали паметника му. Бравос! Ама защо само неговия - из България е пълно с паметници на хора, които не се имат за българи. Да започнат от Сандански - той десетократно е заявявал, че е магедонец и се бори за македонска автономия.
Скодоумните поругавания на паметници продължават с пълна сила. В този случай хунвейбините са предвождани от един нискочел примат - оказа се председателя на ДСБ - Благоевград.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, що се излагаш, а?! Не усещаш ли, че се излагаш?!

Bacho Кольо каза...

-Не усещаш ли, че се излагаш?!
-Не. Кажи с какво! Конкретно.

Ангел Грънчаров каза...

Това е протест, Колю, ПРОТЕСТ. Никакви "хунвейбини" или "вандали" не са тия, които протестират по този начин. Трябва да уважаваме тия, които протестират, щото протестират за нещо идеално, за нещо важно: да се очисти страната ни от белезите на комунизма, които тровят душите ни...

Bacho Кольо каза...

ДА на протеста!
НЕ на мазането!