Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 9 декември 2013 г.

Ето как се прави история, ето как се ражда достойното бъдеще на един народ



Video streaming by Ustream



Live streaming video by Ustream



Live streaming video by Ustream

БЪДЕЩЕТО НИ ЩЕ БЪДЕ ТАКОВА, КАКВОТО СИ ГО НАПРАВИМ САМИ! ЩЕ СЕ ПОУЧИМ ЛИ ОТ СВОИТЕ БРАТЯ, СВОБОДОЛЮБИВИТЕ УКРАИНЦИ?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво е да се поучите и от своите свободолюбив братя тайландците, а също и от сирийците. Досега не сте вземали отношение ктм сирийския конфликт. Одобрявате ли действията на сирийската опозиция, особено предвид факта, че автокрации не се свалят с мирни демонстрации и бдения със свещи, а само с въоръжена сила?

Не мислите ли също така, че е крайно време американците да се поучат от българите, украинците, тайландците и сирийците и да въстанат срещу сегашната администрация, както зоват американските генерали?

Анонимен каза...

Хаха, България, Украйна и Сирия са в горе-долу еднакво положение, защото опозицията в тези страни е дори по-неприемлива от правителството.

Ангел Грънчаров каза...

И защо, таваришч, смятате, че "... опозицията в тези страни е дори по-неприемлива от правителството"?! Къде това нещо е... доказано? Или Вие сте привърженик на диктаторските, промафиотските, олигархичните режими?!