Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 декември 2013 г.

Нещо, което заслужава да се види и да се чуе - и да се проумее



Окупирани души, едно интервю на проф. Калин Янакиев

Препоръчвам и това: Улицата днес, с Теди Москов

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Гледах го на живо.

Пенка Кованджиева

Анонимен каза...

За страната ни е чест да живеят в нея такива личности. Съгласна съм с всичко, казано от Професор Янакиев. Не мисля обаче че нехристиянските общности са временно явление. Те запълват вакуума, създаден от източното ни православие, по-точно от липса на грижи от негова страна към миряните. Протестантски общности разкриха библейските истини на младите. Учат ги и сега как да се справят във всяка житейска ситуация и проблем. Не следва да враждуваме с тях и да ги слагаме в клишето ''секти''. Протестанти, католици и мюсюлмани, с толерантно отношение едни към други, има навсякъде. Нека хората избират сами своята църква, важното е да вярват и да имат страх от Бог. До колко ще сме близко до нашия Отец е въпрос на личен избор. Самият Бог не ни задължава да посещаваме тази или онази църква, дори не ни принуждава да вярваме в съществуването му. Как тогава някой, който е човек смее да осъжда и насочва? Катастрофата е с тези, които обръщат гръб на Бога и разчитат на себе си. Какво можеш да поискаш от Баща си, когато си му обърнал гръб? Въпреки неверието им, Бог обича и тях. Силно се надявам в духовното пробуждане, което предстои, да има свобода в избора на църква.

Maria Vassileva

Анонимен каза...

Абсолютно подкрепям горното мнение!

Никола