Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 януари 2014 г.

Двете Българии едно място - на посрещането на Новата 2014 година





Виж и това: ЧАКЪРДЪКОВА ОБИДИ протеста: Нещастни душици помрачиха ЧНГ с викове ОСТАВКА! (ВИДЕО!)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

11 коментара:

Анонимен каза...

Народът не подкрепя тези протести, затова те нямат ефект. Няма и да имат.
Не е като през 1997, когато имаше и визия, и умни протестиращи, и надежда за по-добро управление.

Ангел Грънчаров каза...

Пишете пълни глупости... както и подобава за един мърморко...

Bacho Кольо каза...

"Народът не подкрепя тези протести, затова те нямат ефект. Няма и да имат."
"Пишете пълни глупости... както и подобава за един мърморко..."

Наистина са глупости, написани от мърморко. Народът подкрепя тези протести. Хиляди, даже милиони хора по села, малки градчета и областни центрове излизат и подкрепят високоморалните /нематериални/ искания на Х.У.И. Всяка вечер София е окупирана от половин милион млади, интелигентни, успели , които издигат изключително смислени и положетлни лозунги като "червени боклуци" "БСП в Сибир", и т.н. И тъй като протестите имат колосален успех и вече са прецедент в световното демократично движение, те ще подължат до май 2017 г., когато изтича манадата на правителството на Орешарски.

Успех!
Венсеремос!
Но пасаран!
Так держать!


Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, пак ще си говорим скоро - щот Ваша милост живее в един доста илюзорен свят - за което свидетелства и горното Ви смехотворно послание... :-) Бъдете спокоен, таваришчът Ви Орешарски няма да изкара мандата си - това поне е сигурното...

Анонимен каза...

Грънчаров, за пореден път ви призовавам: Моля ви, възразете по същество! Не пишете само "говорите глупости" и "не сте прав". Да вика "не" може всеки.

Ангел Грънчаров каза...

Спокойно, другарко: Вие просто не сфащате за какво говорим! Успокойте се поне малко, прекаленото емоционално вълнение е вредно за храносмилането! :-)

Анонимен каза...

Айде пак. Грънчарски фърля истерически слюнки и да може да върже две смислени приказки.
Ко да го прайш - дървен философ... Със съветско образование и болшевишки убеждения ;)

Ангел Грънчаров каза...

Колю, таз комсомолка на преклонна възраст те подкрепя всеотдайно, как стана така, че тя се довлече тука, да не сте я мобилизирали по партийна линия?! :-)

Bacho Кольо каза...


"...таз комсомолка на преклонна възраст те подкрепя всеотдайно...?!

Хубаво е че е комсомолка, и добре че ме подкрепя, но как така разбра че е на "преклонна възраст". Много ще ми бъде полезно да познавам възрастта на "комсомолките" по въздуха.

Ангел Грънчаров каза...

Аз имам доста добре обосновано предположение за това коя конкретно е тази особа... засега нека това да остане в тайна... "комсомолка на преклонна възраст" - запитай се защо съм се изразил така... :-) имам чувството, че си се подвел в очакванията си... :-)

Почивка в Турция 2014 каза...

Независимо която политическа парти е на власт за мен няма особено голямо значение стига тя да си върши съвестно работата и да се вслушва в това от какво има нужда самият народ.ако не е така, то няма място да бъде в парламента и да получава тези заплати и да се възползва от абсолютно всички привилегии,които имат те където й да отидат.Е добре изпратихме 2013 година и още по - добре посрещахме новата 2014 година с надежда тя да бъде много по приятна и спокойна.Но всичко с времето си, то ще ни покаже.Интересно ми е с каква съвест си лягат тези хора,които разбиват щастието на останалите които не ги искат.Благодаря за статията.