Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 януари 2014 г.

Присъединявам се към призива българският Президент да се възпре от участие в пошлите тържества на московския автократ в Сочи


Г-н Президент, научихме се от медиите, че планирате посещение на Зимните олимпийски игри в Сочи. Обръщаме се към Вас с убедителната молба да премислите отново това си решение.

Според нас е насъщно необходимо – и за държавата България, и за нейните осъзнати граждани – Вие да се присъедините към водещите политици от много държави, наши съюзници от НАТО и от ЕС, които няма да уважат с присъствието си зимната Олимпиада в Русия.

От една страна ангажирани и смели, международно признати разследвания през последните месеци показаха, че събитието в Сочи не е нищо повече от „празник“ на материализираната абсурдна мисъл, на алчната корупция, на презрението към човешката чест и достойнство, към природната среда и към автентичния спорт.

Тези Игри няма да имат нищо общо със спорта и истински ценител на спортните занимания като Вас няма какво да търси на тях.

От друга страна – тези Игри се провеждат в държава, която през последните години се отличи като най-смущаващ и вреден фактор в международната политика, в частност като агресор, като енергиен рекетьор и политически манипулатор спрямо своите съседи от някогашния С.С.С.Р. и от т.н. социалистическа общност.

През 2008 г. Русия нападна, опустоши и държи до днес под свой контрол територия на съседна, независима Грузия. Президентът Путин наложи в Русия авторитарен режим, смазващ безогледно всяка проява на политическо несъгласие и на граждански протест. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

И аз се присъединявам към апела. Този празнословец няма място на форум на мадостта, силата и красотата, какъвто е Олимпиадата.
Ще отиде там, ще изтърси поредното си политкоректно-добрезвучащо нищонеказване. Кому е нужно?!?

Анонимен каза...

Бате Кою,
ама ти си голяма комуняга, за какво ти говорят хората, а ти накъде го извърташ.

Ангел Грънчаров каза...

Комуноидността не прощава никому, ето и нему, на бача ви Колю, му се отразява така, че всичко вижда в съвсем превратна светлина; примерно нему диктаторът Путин му изглежда, предполагам, като "най-голям демократ на нашето време" :-)

Анонимен каза...

Не отиването на нашият президент е задължително, но не заради някаква си политияеска манифестация, а поради факта, че присъствието на виши глави на такива събития не е задължително, пък и би струвало на хазната доста пари.

Bacho Кольо каза...

"...му изглежда, предполагам..."
Грешно предположение!

Bacho Кольо каза...

"...присъствието на виши глави на такива събития не е задължително..."
Съгласен! Още повече, че нашия не е глава, а е само ВИША.

Анонимен каза...

за съжаление Плевнелиев няма топки да откаже да присъства на олимпиадата. Така той удря рамо на терора, на който руския император и неговите велможи подлагат беззащитните хомосексуални в страната си.