Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 4 януари 2014 г.

Един-два неудобни въпроса към една от нашите дежурни и така усърдни медийни прорицателки-морализаторки



Дежурната медийна морализаторска врачка д-р Николай Михайлов - точно "дясно" съответствие на лявата медийна морализаторска весталка Дърева - в този момент впечатляващо прорицава съдбата ни в една телевизия. Аз обаче искам да задам един неудобен въпрос на подобни усърдни прорицателки-морализаторки: защо става така, че олигархичните медии така услужливо ги канят да правят своите непрекъснати прорицания? Явно тия прорицания са твърде удобни на въпросните политически сили - с оглед баламосването на народа.

Има и още нещо, не по-малко неудобно: навремето, когато същият този психиатър-богослов беше "костовист", никъде, в никоя медия не го канеха, ала когато стана антикостовист, го канят постоянно - това как ли пък се обяснява? Явно прорицанията му са удобни някому, който именно владее медиите.

Питам се обаче накрая: тия, дето залагат на такива изцяло дискредитирани в нравствено отношение морализиращи ветропоказатели и ветропоказателки, нямат ли поне малко акълец да осъзнаят, че ония, дето ще се вържат на претенциозните приказки на въпросните прорицателки като Дърева и Михайлов, се броят най-много на пръстите на двете ми ръце?!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

14 коментара:

Анонимен каза...

Нечистоплътен лисугер.

Lff каза...

Който и да тича срещу д-р Михайлов пак няма да го стигне, нито като интелект, нито като ерудит.
Добре, че понякога виждаме и слушаме в медиите хора, които ни казват истините без да им дреме от самозаблудени критици

Bacho Кольо каза...

"...навремето, когато същият този психиатър-богослов беше "костовист", никъде, в никоя медия не го канеха..."

Обикновена лъжа. Канеха го и тогава. Канят го и сега. Поради една проста причина - участието на д-р Михайлов е гаранция за успех на всяка медия.
Грънчаров, ти не можеш да му зададеш неудобен въпрос. За да задаваш ваъпроси комуто и да е, трябва да си от калибъра му.Ти не си.
Ти можеш да зададеш въпроси на такива като мен.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, а ако въпреки твоето мнение излезе, че моя милост е пък НАД калибъра, и то значително, на г-н доктора-психиатър? А, тогава какво ще правиш? Поне в едно отношение защо пък калибърът ми да не е НАД този на така удобния на вас, таваришчите, медиен любимец? И знаеш ли в какво отношение гарантирано калибърът ми е НАД този на доктора? В нравствено отношение калибърът ми гарантирано е над неговия... аз мръсни медийни поръчки не съм изпълнявал - като него...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, самият факт, че таквиз като теб хвалят г-н доктора-психиатър и в същото време ругаят мен, сам по себе си е чудесен комплимент за мен самия; просто не зная, не мога да си обясня с какво толкова съм го заслужил! :-)

По-многозначителен атестат в моя полза скоро не бях получавал, Колю, не трябваше чак толкова високо да ме поставяш! Немаше нужда, както се казва в такъв случай. Без да искаш де се получи така де, ама ето, то точно така се излезе... :-)

Анонимен каза...

"... а ако въпреки твоето мнение излезе, че моя милост е пък НАД калибъра, и то значително, на г-н доктора-психиатър?"
От това, което четем в настоящият блог и това, което сме слушали да казва г-н доктора-психиатър, стигаме до очеизвадния факт, че нивото му е достатъчно високо, за да не можете да го достигнете, дори скачайки край него и на батут! Иначе нищо лично към Вас!

Ангел Грънчаров каза...

А не допускате ли, че нещо във вашето с Бачо ти Колю възприятие е изкривено, т.е. разминаващо с реалността, с реалното положение?

Щот само вий двамата (а може да сте и един) мислите така за прословутото "ниво" на психиатъра, но ето, аз лично познавам много хора, които изобщо не са възхитени от нравственото ниво на въпросния доктор...

Bacho Кольо каза...

"Щот само вий двамата (а може да сте и един)"
Ако твърдиш, че сме двама, ама сме един , ти не трябва да задаваш въпроси на г-н психиатъра. Той трябва да ти задава въпроси. И на база на отговорите ти да пише рецепти. Щото, нали знаеш "когато един става двама, пъко после двамата стават един" за токова състояние си има диагноза.
Впрочем, ако нямаш доверие на д-р Михайлов, има и други психиатри.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, не се прави на на много духовит - не ти отива. Сам добре знаеш, че чат-пат пописваш и като анонимен, ний това с теб прекрасно го знаем, а аз го зная, щото тука при мен име нещо, което добре се вижда: твоето ай-пи. Пустите проклети империалисти, американците де, са помислили за всичко... :-) Ето, разконспирирахме те... защо ти понякога вместо да се клонираш като двама (или трима), се оказва, че си само един-единствен, незаменим. Ний си те ценим, щот такива динозаври от онуй време, комунистическото, сте ни на изчезване, затуй те ценим толкоз! :-)

Анонимен каза...

"А не допускате ли, че нещо във вашето с Бачо ти Колю възприятие е изкривено, т.е. ..."
Г-н философе, не съм бачо Кольо, наречете ме Бачокольовица. Чета Ви от времето, когато подкрепяхте И. Костов преди последните избори. Очевидно е, че не търпите мнение, различно от Вашето. Като гледам огромния наплив от четящи тук напоследък мисля, че наближава моментът сам да си пишете, сам да се четете и да се самохаресвате колкото си искате. Успех!

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нещо не си наред: почитателките на Костов не са така скудоумни като тебе! :-) Иди разправяй тия идиотщини на идиотки като теб самата, тук не вървят - тука при мен идват интелигентни хора.

Апропо, не се кахъри, блогът ми е от най-посещаваните и най-четените в българската блогосфера. Само за идиоти и тъпанари при мен е крайно нездравословно.

Затуй правилно реши да се махнеш... приятно прекарване при психиатъра :-) Намери ли такъв в махалата? :-)

Bacho Кольо каза...

"Сам добре знаеш, че чат-пат пописваш и като анонимен, "

Като анонимен не пописвам нито чат, нито пат. И от къф зор да го правя?!?
1. Не се срамувам от нито едно изречение написано от мен.
2. С риск да прозучи самохвално, ще кажа, че освен в блога ти, "Bacho Кольо" е запазена марка с авторитет в един от най-интелигентните български форуми . Така че знай: аз "под вънкашност чужда и под име ново" в твоя блог не съм се появявал и няма да се появя.
Тем более - като анонимник!

Bacho Кольо каза...

"Пустите проклети империалисти, американците де, са помислили за всичко... "

Ако жена ми се подвизава в блога ти, без да го знам /нещо което ми се чини абсолютно невероятно!/, може. Но да ти кажа, че това с айпито "което добре се вижда" можеш да си го завреш нейде по-дълбоко. пукнат грош не струва!

Анонимен каза...

Д-р Михайлов е канен много често по предавания, тъй като той предлага поп-политологични анализи с тежка лексика, която радва "ентелегентите". В действителност той е един празен човек, който смесва остарелите си познания по психиатрия с православния си фундаментализъм, приятелството си към отдавна продалия се на мафията Явор Дачков и обикновения си битов алкохолизъм.
Резултатът е 60 градусова помия с претенция за месиянство и експертност.