Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 19 февруари 2014 г.

Направете нещо произволът и гаврите най-сетне да престанат: какво още чакате - да се случи неотвратимото ли?!

Вчера знаменитата, прославилата се вече г-жа Директорка на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова изпрати една от "операторките по чистотата" (чистачките) да ме извика по спешност в директорския кабинет - както разбрах, тя самата много бързала щото щяла да пътува по важни държавни дела някъде из висшестоящите институции! - та значи, извика ме за да ми връчи нов странен административен документ, не личи дали е "писмо", дали е "покана" за писмени обяснения (нашата директорка е литераторка, учителка по литература де, и затова много обича да ни дава "домашни работи" по писане, на мен най-често, разбира се, щото явно е пристрастена към моя неподражаем стил!), дали пък не е някакъв съвсем нов и причудлив административен жанр; ето копие на самия тъй интригуващ документ: Неуморната г-жа Директорка на ПГЕЕ-Пловдив започна нова процедура по така жадуваното от нея мое уволнение!.

Интересно е да отбележа, че г-жа Директорката преливаше този път от кой знае защо така внезапно избликнала любезност към мен - явно съвсем не можеше да скрие радостното си настроение и необичайно възбуденото състояние на своя дух; дори, представете си, ме попита най-дружески за впечатленията ми от Първата национална среща за свободно образование в България като при това ми декларира, че тя самата също била голяма радетелка за едно "свободно образование" (!!!), което обаче трудно щяло да стане - щото у нас "липсвали нужните условия"! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

20 коментара:

Анонимен каза...

ето гранчаров доказва че е психично невменяем какви повече доказателства иска?

Анонимен каза...

Пак ли бе, Ангеле!

Мария Николова

Анонимен каза...

otvori lupata !!!

Spas Muleshkov

Анонимен каза...

... ще те уволни ,но ако вземе да те набие първо... Пази се. Мен ме плашиха с Нотариус, със заверена Нотариална покана 2 пъти, после три месеца мъки и накрая ме наби и спрях да ходя на работа... тялом, и сега съм Дисциплинарно уволнен, затова, че ми пречело участието на Протестите извън работно време на работата!

Веселин Влаев

Анонимен каза...

Тая пък друга работа няма ли си.....

Rositsa Rangelova


Анонимен каза...

Putqt kum slavata ne e postlan s cvetq..... KURAJ!!!

Qvor Nikitov

Анонимен каза...

Ей,ще те скъсат тия комунисти! Кураж, дано да се оправиш!

Spasimir Ignatov

Анонимен каза...

Аз ще кажа така: Когато човек губи, не знае какво печели и когато печели, не знае какво губи... но няма случайности!

Radka Hristova

Анонимен каза...

Ангеле, с тебе сме!

Р. Христова

Анонимен каза...

Тази жена е гений на злото!Делата й са толкова нечовешки, че отвращава хората- подмолност, хитрост, лицемерие, жестокост, наглост, безотговорност........ Освен това е и луда,защото се счита за полезна за обществото, на пост директор, с мисия възпитател, при гореизброените черти от нрава си. Да не би да си мисли, че злотворенията й ще останат в рамките на блога на Грънчаров само, истината все излиза наяве. И да го уволни, пак ще има да си пати, защото КОМУНИЗМА СИ ОТИДЕ! Сега на дневен ред ще дойдат извращенията, които той всели
и които ще бъдат бъдат изобличени и много хора като Стоянка Анастасова ще изхвърчат от постовете си. Процесът върви, Г-жо Стоянке, къде ще се скриете, как ще отговорите на народния гняв и на Божия съд??? Вие сте овековечена в книгите на Грънчаров и всички, които четат блога! За Бога, те съвсем не са малко! Ще ви унищожат като едното нищо, каквото сте! Покайте се, зла жено, помолете Грънчаров за прошка,идете при Бога да се молите да ви освободи от натрапливата мисъл за неговото омаскаряване!
Смятате че хората са толкова глупави и беззащитни? Мислите си че Грънчаров може да подведе хората със своите преценки и оценки и затова сега ви обвиняваме?
Не е нужно да си особено прозорлив, за да видиш, че този човек е кротък и благ, че е изключително добър специалист в работата си. Тези над вас в йерархията, които не се намесват, само си пазят хляба, не са на негова страна, но не са и на ваша. Вие също, пардон, ти, Стоянке, също си пазиш хляба, искайки отстраняването му. Искаш ти да имаш хляб, а той не? не може- има библейски закон- не причинявай на другите това, което не искаш на теб да се случи.Защо ли изобщо се обръщам към теб с порив за човечност, както прави Грънчаров?
Има лек против паталогична злоба и завист, ако щещ се лекувай, ако щещ имай страх от Бога. Твоя си работа! Престани обаче да се занимаваш с Грънчаров, той си е на мястото в това училище.
Ей, ти, първият анонимен от коментарите, ало, първо си сложи името, защото е ненормално да се криеш, тогава обявявай другите за ненормални. И ти май трябва да се върнеш при Бога да ти даде мъдрост да разсъдиш кое е нормално и кое не.
Мария Василева

Анонимен каза...

Госпожа или другарка е тази директорка?

Ангел Малинов

Анонимен каза...

Тази Анастасова изкукала ли е ?

Hristo Lukov

Анонимен каза...

Тази си мисли, че е безсмъртна и май не се страхува от Божието възмездие. Ще дойде ден и тя ще получи такова уведомително писмо. Дай Боже!

Hristina Kalamova

Анонимен каза...

Има един тип директори, които си въобразяват, че това, на което са директори им е лична собственост, бащиния, и си правят каквото си искат.

Natalia Achkakanova

Анонимен каза...

!. Информация за личните здравословни проблеми не може да се иска по служебен път.(Очевидно защо)
2. До като не се произнесе ТЕЛК за здравословното Ти състояние няма "правен вакуум", който да бъде използван за да бъдеш съкратен защото не си правно защитен, като човек със здравословни проблеми.
3. Няма нужда да наемаш адвокат и да ходиш в София. Върховният съд не разглежда нови доказателства и не изслушва страните. Той проверява само спазване на процедура при гледането на делото в предходните съдебни инстанции. В Твоя случай сезирането му е просто печелене на време от страна на издалия заповедта.

Анонимен каза...

Ангеле едва ли ще миряса тая директорка някога - липсва й потребното минимално мозъчно вещество за да осъзнае, че така да се държи не може, че така не е позволено...

Ангел Грънчаров каза...

Въпрос към написалия (написалата) ето това:

"1. Информация за личните здравословни проблеми не може да се иска по служебен път. (Очевидно защо)"

Простете, но не разбирам изказването Ви. Бихте ли ми разяснил(а) поне малко? От тия административни игрички вече съвсем не мога да се ориентирам какво всъщност твърдите...

Също така и не разбирам какъв е смисъла чрез завеждане на дело във Върховния съд да се печели време - за какво й е необходимо това време? Аз мисля, че това обжалване във Върховния съд е изцяло лишено от смисъл освен да се оказва натиск върху жертвата, да се тормози жертвата, именно моя милост.

Анонимен каза...

Ами просто Твоето здраве си е личен въпрос и никой не може да иска от Тебе такива сведения. Ако е разрешено (има си и лекарска тайна)да ги търси по официален път от Личния Ти лекар и ТЕЛК.
Колкото до делото в София, не се занимавай с него. Нека смята, че там нещо ще се промени и да харчи бюджетни пари за хонорари на адвокати. Ако беше до лични пари, бая щеше да се замисли, когато води обречени на загуба дела.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за отговора и за съвета! Ще се възползвам. За делото във Върховния съд ако обаче не се явя (аз нямам за това дело адвокат) дали няма да ми бъде наложена глоба от съда? Питам Ви, в случай че разбирате от тези неща, да ме посъветвате. Мога да Ви се отблагодаря за съветите като Ви подаря мои книги примерно :-)

Анонимен каза...

Като получиш призовка от Върх. съд за кога е насрочено делото, ще прочетеш в нея дали да се явяваш или не. Добре е да се запознаеш с мотивите им, с които обжалват предните две решения в Твоя полза. Добре е да им отговориш, ама съвсем накратко(!), буквално с три изречения, че молиш ВС да потвърди решеното от предните две инстанции. Това е напълно достатъчно.