Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 25 февруари 2014 г.

Получих многозначителен административен отговор за това защо няма да получа достъп до обществена информация


Понеже в блога ми идват и адвокати, та с оглед на това някой от тях евентуално да ми даде съвет публикувам следния наистина многозначителен отговор. В тази връзка, независимо от това, че аз самият не съм с юридическа правоспособност, прецених, че ми се налага да реагирам по следния начин: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

16 коментара:

Анонимен каза...

Не е истина! Не мога да повярвам, че това е истина!

Mariela Nordell

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, срещу теб се води добре обмислена, многоходова чиновническа война. Такава война с философски аргументи и с аргументи "с рогите напред" не се печели. Ти си обречен да я загубиш, при условие че не си хванеш печен съветник, по възможност юрист /не е задължително/ , при това врял и кипял в чиновнически баталии.

Анонимен каза...

Grancharov veche e zagubil tazi vina savsem skoro shte bade uvolnen

Анонимен каза...

Grancharov veche e zagubil tazi vina savsem skoro shte bade uvolnen

Анонимен каза...

Няма да го уволнят, щото ще го уморят.

Анонимен каза...

Не, не могат да го уволнят, защото ще стане голям скандал! А г-жа директорката няма "бушон", който да изгори вместо нея. Късно се е сетила. Трябваше не тя да води войната, а да я възложи на някоя от заместничките си. Но за тези неща трябва управленски опит, а тя явно го няма, щом вместо да тушира случая го раздухва. Ето и с това - когато ти правят проверки и има протокол, не ти го прочитат, а ти дават копие. Грънчаров вече не могат да го пипнат, защото ще се взриви ситуацията (както в Украйна, например (хи)) Умният ръководител започва преговори със пазарлъци и гледа нещата да приключат колкото се може по-скоро и по-безшумно. Но умния, та ще сме свидетели на цирк "Балкански" (хи)!

Анонимен каза...

e yasno - shtom nemoje da go uvolni direktorkata 6tego umori

Анонимен каза...

Как си коментират анонимниците!! Ще го уволнят, ще го уморят! и хи,хи, голям сеир, а? Куче да беше Грънчаров, неодушевен предмет да беше, пак трябва да изпитвате някаква милост и да имате терзания, че всичко това се случва пред вашите очи, с ваше знание. И няма кой да се намеси да го защити! Странни хора сте, меко казано странни, обичате да наблюдавате агония и смърт, така ли е? Отговорете, жалки душици,с какво Грънчаров заслужи да очаквате смъртта му с радост?? Влизате само да търсите, очаквате сеира от голямата битка между чест и свобода/мъст и смърт, а? Извратеняци! Нагаждачи! Пъзльовци и всякаква измет, няма да стане така, както очаквате! Ще се гърчите вие, когато ви сполети възмездието!
Мария Василева

Анонимен каза...

До г-жа Василева
А Вие какво друго правите, освен да проклинате многоуважаема госпожо?! За какво възмездие говорите - Свише или от някъде другаде. Кажете какво да се прави в тази ситуация - да се прокълне публично някого, да се чупят прозорци или да се организира факелно шествие? Организирайте мероприятие и, ако е разумно, ще се включим най-активно в него. Не разбрахте ли, че тези "администратори" от дума не разбират. Не само на местно ниво, ами чак и на правителствено ниво!
Такова дебелоочие никога е нямало - и директорката, и министарката и цялата политическа клика. Хайде, имате думата г-жо Мария Василева. Чакам какви проклятия пак ще изречете.

Анонимен каза...

Грънчаров, щом не Ти дават протокола, нищо в него не е задължително за Тебе, освен ако си го подписал. Ти подписали го и, ако да, защо бе брат като не ти дават копие? Ако не си го подписал тази "проверка" не Ти е направила никакви забележки и указания (буря в чаша вода), защото не си магнитофон да помниш повече от едно изречение. Все едно не са Ти влизали в час.

Ангел Грънчаров каза...

Подписах го за жалост :-( Но означава ли подписа ми, че с едно прочитане съм "запомнил" целия протокол, който се състоеше от поне 4-5 страници? Дали това е основание за да не ми бъде дадено копие, и то при положение, че представителят на Инспектората сам предложи още веднага да ми бъде дадено копие, ала директорката "се разсея" и още не ми е дала такова?!

Райчо Радев каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Слушай, брат, не си дете, пък и на всичкото отгоре знаеш какво се цели. Преди да подпишеш искаш копие, което да прочетеш и сравниш, с това което подписваш. Ако Ти откаже копие казваш "добре", взимаш оригинала и пишеш в него "Отказвам да подпиша, защото не ми се предава копие за мене, което е заверено с "Верно с оригинала", с подпис на директорката и печат на училището. Като Ти правят номера, Ти какво правиш?!

Ангел Грънчаров каза...

Отдолу пишеше "Запознат с текста", аз се подписах, в смисъл че съм го прочел; сега разбирам, че съм допуснал грешка. Едно прочитане не е достатъчно за да запомни човек текст от няколко страници. Това се подразбира. Но подписът ми, разбира се, не може да се тълкува като израз на съгласието ми с всичко, което е написано в текста. Такова разширително тълкуване на един подпис е некоректно.

Анонимен каза...

Дали е коректно или не, се решава на други места. Ти си запознат! Какво си запомнил е Твой проблем. Ако не разчиташ на паметта си,води си бележки. Не разбра ли, че не можеш да разчиташ на НИКОГО - само на себе си и съда. Ама, ако сега попадна на свестни съдии, късметът няма да е винаги с Теб. Опичай си нещата като за пред съда. Обмисляй какви номера могат да Ти направят и Ти как да реагираш. Единственото Ти оръжие е умът Ти. С друго не разполагаш!

Ангел Грънчаров каза...

Така е. Напълно вярно говорите...