Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 февруари 2014 г.

За смисъла на епичната битка между Гоце Първанов и Серьожка Дмитрич



Епичната битка между Гоце Първанов и Серьожка Дмитрич е за това кой да вдига телефона като се обадят от Москва...

Спас Спасов

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Това е нов трик за печелене на гласове,така че няма защо да се радваме

Недялка Георгиева

Анонимен каза...

На Б.Б., на Кунева, на Радан и т.н. борбата им навярно е кой първи да дигне телефона от Америка, Турция или Израел????

Lili Kazandjieva

Анонимен каза...

Няма такова нещо, Казанджиева! Само Русия има партии в България и всички ги знаем кои са! Това са БСП, ДПС и Атака. А твоите приказки са нескопосани и нямащи нищо общо с истината сравнения!

Spasimir Ignatov

Bacho Кольо каза...

Spasimir Ignatov
4.02.14, 9:13


Как да не се радва човек, като вижда какви идейноубедени синове е родила българска майка юнашка! Убеден в продажността на политическия противник и в безгрешността на своите.
Истински болшевик!

Анонимен каза...

Bacho Кольо,
Кой от двамата ще е нашият?

Bacho Кольо каза...

Анонимен каза... Кой от двамата ще е нашият? 4.02.14, 17:06


Хората с леви убеждения сме вкарани в ъгъла - поради липса на читава лява партия ще се наложи да избираме м/у БСП и АБВ.

Ангел Грънчаров каза...

"Хората с леви убеждения сме вкарани в ъгъла - поради липса на читава лява партия ще се наложи да избираме м/у БСП и АБВ."

Нима Гоце не е читав ляв бе, Колю? Откъдето да го погледнеш, все е ляв! Същото важи и за Серьожка Дмитрич. Това е положението. Друго ляво не може да има. Лявото е все аморално, все е извратено. Ний затуй сме десни хора...

Bacho Кольо каза...

"Лявото е все аморално, все е извратено. "

Твърдението, че едното /лявото/ и "аморално и извратено" , а другото /дясното/ е правилно и морално, говори за тежки интелектуални дефицити на този, който го твърди

Ангел Грънчаров каза...

Отричането на общоизвестното твърдение, почерпано от целия опит на човешката история, а именно, че лявото (лявата "мисловност") е аморално и извратено свидетелства не просто за интелектуалния дефицит на този, който си го позволява, но е и практическо потвърждение за верността на същата тази теза, т.е. е непосредствена илюстрация за нравствения дефицит и нравствената увреденост на този, който си позволява да отрича това...

Bacho Кольо каза...

"...Отричането на общоизвестното твърдение,..."
Дааа, на това в науката Логика му викат "Апел към народа" /Argumentum ad Populum/ - нещо си е вярно, защото е общоизвистно.
1. Не е "общоизвестно твърдение... че лявото (лявата "мисловност") е аморално и извратено". Това е известно само на завършени болшевики като теб.
2. Не е "общоизвестно твърдение... че дясното (дясната "мисловност") е аморално и извратено". Това е известно само на завършени болшевики като Милко Балев.
Та да се върнем на "Argumentum ad Populum" - Нещо си е вярно защото е общоизвестно. Да , ама не.
Плитко, Грънчаров, плитко! Това в ЛГУ им Жданова ли го научи?

Ангел Грънчаров каза...

Не се мъчи да философстваш, Колю, не се получава... само дето излишно се напрягаш.

Лявата мисловност е нещо такова: всичко трябва да изтълкувате наопаки на истинското, ето там ви е проблемът на вас, левите. Лявото е извратеност - и в този смисъл аморалност, перверзия. това са очевидности, ненуждаещи се от никакво доказателство. За да ги схване човек се иска просто да е човек, сиреч, да е неизвратен. Да не не е ляв. Да не е комунисто-социалисто-болшевик. Да си човек е достатъчно за повечето хора. Лявото е нещо като природна аномалия.