Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 март 2014 г.

Младите в Санкт-Петербург искат референдум за отделяне на северната столица от Империята!



Днес четох, че младите в Петербург искат референдум за отделяне на Санкт-Петербург от Русия. Хич не е майтап, чете се във всички западни медии като главна новина! Младите искат да напомнят на Путин, че за 20 години управление никога не е инициирал референдум за допитане до обществото, но за сметка на това провежда референдум в чужда държава с езика на войната!!! Браво на младите руснаци, започва и при тях да се заражда сериозна опозиция срещу Путиновата диктатура, приличаща досущ на Сталиновата!

Представете си, в руския парламент, в "Думата" (дали случайно русофилският вестник у нас също се нарича "Дума", бел. моя, А.Г.?!) той е допуснал само три партии - неговата, на Жириновски и на комуниста Зюганов, които си приличат като три капки вода - и са изваяни под неговата четка. А опозицията е хвърлил в затвора. В Думата имало само един опозиционер, Иля Пентелеев, който отказал да гласува за анексирането на Крим - и сега Путин го изхвърля оттам!

Всеки път след протест срещу него арестува най-малко 200 души и след жесток побой в ареста ги пуска. Харалампи ме пита защо се занимавам с Путин. Аз ненавиждам всяка тирания и деспотия и считам, че в 21-ви в Европа няма място за такива. Путин е последния диктаторски режим (заедно с протежето му Лукашенко) в Европа и крайно време е да бъде свален!!!

Написа: Дора Апостолова

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

1. Никога Путин не е имал толкова висок рейтинг в Русия, както днес.
2. Нито един европейски държавник няма такъв рейтинг в собствената си страна.
3. Според социологическо проучване, речта му в Георгиевската зала по случай възсъединяването на Крим към Родината си, рейтинга му се е вдигнал с пет процентни пункта.

Ангел Грънчаров каза...

Сталин и Хитлер са имали още по-големи рейтинги - по 100%, Путин още трябва да се понапъне за да ги достигне! :-)

Ако открие концлагерите рейтингът може да му се вдигне с още 5-10 безценни процента! :-)

А ако пък започне война и почне да убива масово, ще достигне като едното нищо и Сталин, и Хитлер, и Ленин дори по рейтинг.

В Русия на убийци като всичките тия много обичат да им правят паметници...

Анонимен каза...

Популярността на Мао Дзедун, докато е бил жив, е надхвърляла 100%, Кольо. Така че това не е критерий за нищо. Чудно как не разбираш.

Тотю

Bacho Кольо каза...

Аз може много работи да не разбирам. Но разбирам в какъв ступор изпаднаха всички русофоби, след като руския народ прояви решителност и духовен подем, сравним с този който имаше през 1945.
Знам, тежко ви е!

Ангел Грънчаров каза...

Бъркаш, Колю. Руснаците сега изпитват "духовен подем", какъвто германците са изпитвали в 1936 г. Но 1936 г. е предпоставка за германската 1945 г., която неминуемо ще дойде и при руснаците.

Ангел Грънчаров каза...

И то скоро ще дойде. Сега времената се въртят по-бързо...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, в тежката, почти безнадежна ситуация в която си изпаднал, имаш право на своя капка надежда.