Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 март 2014 г.

От духа, от здравия, неизроден, предан на истината дух - от него зависи всичко: ако духът ни е здрав, ще надмогнем всички трудности!



Попадам в тази ранна утрин на обезпокоителни новини от Киев: виж 2 хил. протестираха в Киев, депутатите напуснаха през подземни изходи. Въоръжени активисти на радикалното движение "Десен сектор" в Украйна атакували вчера вечерта сградата на Върховната Рада на Украйна и пр. Силно съм обезпокоен от тия събития, които са в интерес най-вече на империалистите от Москва, тропащи въоръжени до зъби в същия този миг на границите на Украйна. Рекох да напиша коментар по този повод, захванах да го пиша на български, после се сетих, че щеше да е по-добре да го бях написал на руски, та да го пратя на своите приятели в Киев, но късно; ето все пак какво написах, какво исках да кажа и на киевчани, и на украинците, но най-вече и на нас, българите, щото и ние сме застрашени от все един и същи коварен враг: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

10 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, какво стана сега?!? Ами стана това, което всички, с изключение на теб знаехме , че ще стане. Докато ти пишеше възторжените си оди в прослава на героите от Майдана, проблемите между умерените "Баткивщина" и "Удар" и фашизоидите на "Свобода " и "Десен сектор" се задълбочиха и те се хванаха гуша за гуша. Защо? Най-вече за пари и далавери.
Само ти, Грънчаров докато лепеше в захлас снимки на Путин и Хитлер, не разбра какво стана в Украйна. Едни крадливи олгарси, самонарекли се прозападни, смениха други крадливи олигарси, самонарекли се проруски.
Язък за хилядите киевчани, искрено повярвали, че се борят срещу кражбите и корупцията, за свобода и демокрация.

И да не забравяш нито за миг- Предстоящите събития ще ти дават стотици възможност да обвиняваш Путин,дългата ръка на Москва, Путин, вероломния Кремъл, Путлер, КГБ и Путин.
Напред!

Bacho Кольо каза...

"Дано украинският народ получи Божията подкрепа"

Дано! И аз за това се моля. Защото, като помисли човек, досега от кого получаваше подкрепа бедния украински народ?
От недоразумението Виктория Нуланд - зам. държавен секретар на САЩ, известна с фразата си "Да се шиба ЕС", от нелепия полски националист Качински, от заблудените брюкселски дебелогъзи чиновници, отишли в Киев само за да приберат тлъсти командировъчни, без да разбират въобще какво става, и най-накрая от такива талибани като теб, даващи възторжени интервюта, пълни с кухи фрази.
Питам аз, с такива приятели, за какво са му врагове на "украинския народ"?

П.С. Отделен е въпросът що е туй "украински народ" ама не е сега момента да се впускаме в пространни образователни лекции.

Анонимен каза...

"Разчитам почерка на Москва в тези събития", каза философът Грънчаров, изучавал видовете "почерци" на Москва и други и като нея!
Грънчаров, когато се хвърляха "коктейли молотов", тогава разчете почерка на "свободата"!???
Едно е ясно, изучавал си до корен двуличие, винаги такива като теб са хора с две лица.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, освен да повтаряш като папагал кагебистките тези нещо друго можеш ли? Я опитай да видим, интересно ми е все пак дали нещо друго можеш... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Бре, тоз Колю, все бди в моя блог "правилната линия" да не бъде забравена, все ни навира таз "правилна линия" в очите! :-)

Bacho Кольо каза...

Дума не съм обелил за "права линия".
Говорил съм само за кривата линия по която фашизоидите от Западна Украйна поведоха украинците от Средна Украйна и ги закараха в задънена улица.

Ангел Грънчаров каза...

Кажи нещо за комуноидите на император-фюрера Путин Колю, не се опитвай да увърташ. В Киев стана народна революция, за никакви "фашизоиди" нямате право да говорите, вярно, боли ви, щото украинците показаха, че няма да подарят свободата си на императора - като руснаците. И императора се разгневи, това е вкратце историята, която ти се опитваш да изопачиш според добре познатия кагебистки маниер...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, когато водиш спор с конкретен човек, се обръщаш към наго или на "ти" или на "Вие". Никога на "вие". Никога! Когато в отговор на негов аргумент започнеш да се обръщаш на "вие", вкрвайки го в някаква измислена група, това означава само едно - нямаш аргументи срещу него. Ако искаш да спориш с мен - спори! Ако искаш да спориш с въображаем опонент с ник "вие", съществуващ в главата ти, защо се обръщаш към мен?
А бе, теб в ЛГУ им. Жданова на реторика не те ли учиха? Как може да си такъв примитивен полемист?

Ангел Грънчаров каза...

Колю, на краставичар се опитваш да продаваш краставици. По-полека малко. Не се опитвай да ми пробутваш плоските си номерца. Не си ми на нивото. Опитваш се като настъпена змия хем да клъвнеш, хем да се изплъзнеш. Факт, очеваден при това, че си пропагандист на кагебистките тези. Нищичко оригинално от теб не съм прочел. И сега като селска радиоточка повтаряш изтърканите пропагандни тези, дето на вас, комуноидите, ви ги пробутват като "опорни точки" по-висшестоящите другарски началства. Освен да лепиш клишета друго май не можеш. Жалка работа. Казвам ти: ти и тия като теб, пък и кумирът ви Путин, живеете на някаква друга измислена при това или фантастична планета, вие изобщо не сте от този свят. Абсурдни сте до немай къде. А сте и много зли, като змии сте. Май няма никаква надежда някога да се приземите тук, на земята, света на съвременните реалности. Чужди сте на ценностите на целия свят. Което показва, че сте осъдени на неминуемо изчезване...

Анонимен каза...

Ангеле, Приятелю,
На рождения ти ден Колю те е почнал от ранни зори, та до сред нощ, не те оставя на мира. Другарката ти Атанасова и тя цяла нощ е мислила, как да ти скрои капата и да ти намери цаката, цял ден те залива със заповеди.
Не е лесна и твоята.