Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 април 2014 г.

Тема за дискусия: Имат ли българите изобщо нужда от философия, сиреч, от идеи, от ценности, от морал, от по-качествено мислене и прочие?



Ето няколко интересни по моя преценка коментари под публикацията със заглавие Отговор на писмото на тъй многоучения докторант Узунов, който въздигна нашата полемика около сп. ИДЕИ на недостижими висини, които могат да се възприемат и като участие в започналата вече дискусия, свързана с това каква философия е нужна на съвременните българи - и имат ли те изобщо нужда от философия, сиреч, от идеи, от ценности, от морал, от по-качествено мислене и пр.; та ето какво пишат тия хора: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Изучаването на философия само по себе си не води до повишаване на морала, да не говорим пък за ефекта "по-качествено мислене". Чел съм писанията на хора, завържили философия в един от най-реномираните съветски университети, след това преподавали философия и в университет и в училище, а мисленето им по някои въпроси е на ниво кабулски талибан.

Ангел Грънчаров каза...

Напълно съм съгласен с това твое твърдение: такива хора има доста в твоята партия... :-)Доста непоправими хора има там. Да не изброявам имена, ти ги знаеш. Една Дърева стига. То комунизмът и талибанщината са родствени, еднопорядкови явления...