Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 25 април 2014 г.

Никита Михалков окончателно изкукурига: ще прави филм в прослава на крепостното право, в прослава на робството в Русия!


Руският режисьор Никита Михалков разказал на журналистите за своите творчески планове: че щял да прави исторически филм за крепостното право, вече в бюджета на държавата били отделени 300 милиона рубли за него; и покрай това изтърсил следните многозначителни думи:

Болшевиките сториха страшно нещо; те изтриха от паметта на народа нашето културно наследство, спомена за всичко хубаво и светло, което е било в руския народ, включвайки и паметта за крепостното право. Да възстановим историческата правда е наша задача.

Да си спомним за изключителната духовност на руските селяни, за любовта на руския човек към "твърдата ръка":

Подтикнати от болшевиките сега в Русия си мислят, че крепостното право е било нещо като северноамериканското робство. Но това са били съвсем не отношения на роб и стопанин, а на синове и баща. Много селяни не са искали никаква "свобода". Да, понякога помещикът е биел селянина; така и бащата бие своето непослушно чедо.

Истинската същност на крепостното право и неговото значение за народа:

А всъщност какво е това крепостно право? Крепостното право е патриотизъм, закрепен на хартия. Човекът е бил свързан със своята земя-майчица не само от чувството за дълг, но и документално. Крепостното право - това е мъдростта на народа, това са 400 години наша история. И сега, когато ми предлагат да зачеркна тези 400 години от нашата история, аз казвам: "Братя, та вие какво си мислите - нашите предци глупаци ли са били?!"

Аз много се радвам, че Путин сега възражда нашата историческа памет. Законът за местожителството е именно това, което не стига на нашия народ, който е откъснат от корените, от земята.


Извод: случаят на Михалков е тежък, на лечение не се поддава, езикът не се отмива. Какво ли става в главата му, а?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Жалко, беше талантлив режисьор, явно се е побъркал окончателно

Анонимен каза...

Така нареченото "крепостно право" (отменено от император Александър II и за това наричан от руския народ "Цар Освободител") всъщност бе възстановено от Бащата на народите Йосиф Висарионович - Сталин. Та, тези идеи са стремеж за връщане от Путин към онези времена. Жалко, че такъв велик режисьор се заема с такава "мръсна" поръчка. Поне така изглежда за момента .....
Парпулов