Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 април 2014 г.

Едно разумно разбиране за същината на актуалната българска политика, което изцяло споделям

Историята на българската демократична общност - и по-късно на българската десница от последния четвърт век, е история на преобладаващо вътрешно-видови войни и омраза... Това даде възможност на червената имперска пета колона и нейните политически производни да овладеят икономическата власт, да установят контрол върху крехките демократични институции и да се превърнат в господстваща пост-комунистическа олигархия на България. Като започнем от войните в ранния СДС, довели до разцепление и пряка зависимост от Ахмед Доган на първото демократично правителство, като минем през разцеплението на западащата демократична общност на СДС и ДСБ, като стигнем до упоритата война между ГЕРБ и "старата десница" и до днешната самоубийствена омраза между "костовисти" и "куневисти" вътре в Реформаторския блок.

Да, съгласен съм, Кунева и Кънев трябваше да отчетат вътрешните разделения и да сложат начело на листата непартиен водач, който да обединява, а не да разединява гласоподавателите на РФ. Но - станалото-станало. Сега кое е по-важно? Да обсъждаме без край кой кога кого е нарекъл "червена кукувица" или да спрем похода на червената олигархия от Европа към Евразия? Кое е по-важно - да ровим биографията на Меглена Кунева или да победим на евро-изборите корпоративно-търговската тройна коалиция, към която се присъединява и един нагъл Дудук? (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

9 коментара:

Анонимен каза...

Сто процента съм съгласен и с двама ви. Аз обаче ще пусна за Дончев, защото искам да съм сигурен, че гласът му срещу БСП ще бъде преброен.

Анонимен каза...

Нека си припомним фамилното име на Кунева по съпруг - Пръмова. Тук не се касае за убеждения, г-н Грънчаров, а за интереси. Така стои въпросът и с Кристалина Георгиева, носителка на руска държавна награда, която й връчва лично Путин. Защо, например, Алекс Алексиев бе елиминиран от тези избори? Мисля, че така наречената опозиция, се контролира също от руското имперско ръководство. По-явно или по-прикрито се защитават няколко вековните руски домогвания до контрол на цялото северното крайбрежие на Мраморно море. За мене изходът от тази патова ситуация са мажоритарните кандидати, но всички са против тях - и леви, и десни. От 6 такива останаха 2!

Анонимен каза...

Позицията на Минчев, макар и на пръв поглед компромисна и логична, е напълно неприемлива, защото ВСИЧКИ кандидати, независимо от етикета, са контролирани от БКП и Москва. Това, че Щилянова-Пръмова се е обявила за дясна, не значи абсолютно нищо, просто така са разпределени ролите. Напълно възможно беше за десни да бъдат обявени Лилов, Станишев и Първанов, а Пръмова и компания от РБ, ГЕРБ и т.н. за леви и БКП-БСП и тогава какво, за Лилов, Станишев и Първанов ли трябваше да гласуваме, за да не дойдат Пръмова и Со? Това е абсурдно. Нещо повече, Русия така или иначе изцяло контролира левите в ЕС, както и сегменти от десните чрез агентурата си, но напоследък Путин успя да се позиционира като десен консерватор и стана атрактивен за десните в Европа и Америка. Русия винаги иска да контролира ВСИЧКИ страни и партии и успява. Аз даже твърдя, че псевдодесните партии са по-опасни от БСП, защото са по-прикрити агенти на Москва. Така че няма за кого да се гласува, а ако хипотетично трябва да се гласува по приндуа с насочен пистолет, е по-добре да се подкрепи БСП вместо псевдодесните. В Русия например по-добре КПРФ, отколкото псевдодясната «Единая Россия», която е по-опасен инструмент на руската стратегия от откритите комунисти.

Анонимен каза...

Прави ли ви впечатление нещо друго: вместо след 1989 България и партиите да стават все по-демократични, става точно обратното: „демокрацията” и партиите стават все по-контролирани? СДС беше създаден от БКП и ДС, но след 1990 все пак тук-там се бяха попромъкнали някои що-годе приемливи лица, че дори в БСП имаше някои не съвсем чугунени комунисти, докато сега в 2014 всичко е под тотален контрол на ДС и БКП! Всъщност „здравите сили” в СДС, това е днес ДСБ, но за съжаление ДСБ от криворазбран прагматизъм се съюзи отново с мафията, на която трябваше да бъде антитеза. Доскоро същото това СДС при Кабаиванов в рамките на РБ, което Ангел Грънчаров се кани да подкрепи, на фасадата на централата си в София беше провесило огромен транспарант „Никога вече комунизъм.”, а посланието отдолу беше допълнено от ”Станишев и Костов, Кунева и Доган изЧЕЗвайте”.
Така че и да се гласува, и да не се гласува, резултат е един и същ: винаги печели БКП. Но вината за това положение има не само и не толкова българският народ, а най-вече Западът, който безкритично прие за демократи предрешените като леви и десни комунисти и започна да го подкрепя. Всичко, което България е постигнала след 1989, е било ПРОТИВ волята на Москва и ПРОТИВ волята на Запада благодарение на героичните усилия на БЪЛГАСКИЯ НАРОД.

Ангел Грънчаров каза...

Пак дрънкате кагебистки глупости, угодни на олигархията. Повтаряте опорните точки на КГБ и Москва и то без да Ви мигне окото, от което съдя, че сте платен пропагандист на същата тази Москва. Също така не е зле да се въздържате да говорите от мое име, аз какво смятам да правя ще го кажа сам, без изобщо да ме интересува какво ваша кагебистка милост мисли за това или каквото му харесва...

Анонимен каза...

От един философ бих очаквал по-логично мислене. Как може да е платен кегбист някой, който разобличава комунистите? Ако беше така, защо олигарсите и политиците в Москва не излязат и не кажат на всеослушание: ние контролираме всички партии! Защо Цветан Василев и Пеевски не кажат публично например: ние контролираме Бареков. Защо БСП и Монтерей не кажат: а ние пък контролираме всички. Защо ако това е толкова изгодно за олигархията, тя не го направи публично достояние? - Защото значи да се самоубие, тъй като това именно е механизмът, чрез който контролира политическия процес. Ама комунистите натяквали лозунга „Всички са маскари.”, който им бил изгоден. Само че те казват само: „Всички са маскари” и с това имат предвид: и леви, и десни са еднакво неспособни и корумпирани, но никога не продължават така: „защото всички – и леви и десни – в действителност са създадени от нас и са под наш контрол.” Ако кажеха това, плановете им щяха веднага да рухнат.

Затова аз ви предлагам един малък списък от истини, а Вие можете да ги оспорите, ако искате:

Земята е кръгла.

Земята се върти около Слънцето.

2+2=4

Ангел Грънчаров е философ.

Комунистите контролират всички партии в посткомунистическите страни.

България има площ от почти 111 000 кв. км.

Ангел Грънчаров каза...

Вашият конспиративизъм е доста плосък и в него съвсем в явен вид прозират угодните на Москва тези. Опитвате се да играете ролята на антикомунистически убеден човек, но често се издавате, че това е само маска. Сам не вярвате на това, което проповядвате, правите го тъкмо като платен агитатор. Аз съм психолог и на това залагам, това за мен е водещото. На второ място обаче и логически са неиздържани тезите Ви. Причината е една: усуквате щото се стараете да изопачавате истината. Постоянно сам на себе си противоречите, често забравяте каквото току-що сте написал. Изглежда просто повтаряте поредните "опорни точки", спускани Ви отгоре, без да влагате мисъл в тях (въпреки имитациите, че сте мислещ човек, но тия номерца пред мен не минават). И още доста дефекти на Вашите анализи мога да посоча. Тия противоречия са свидетелство за нечиста съвет. Истински убедените и мислещите хора, които си вярват, не допускат такива дефекти.

Анонимен каза...

«Ние не сме се отказали от нашите антизападни планове за световно господство, защото това е смисълът на нашето съществуване. Част от плана ни е да се правим на луди, създавайки контролирани от нас партии под различен етикет.»

Поровете в интернет например дали някъде може да откриете тази и подобни тези. Усилията ви ще бъдат почти напразни. Ако са толкова пропагандистки, защо не ги повтарят всички олигархични медии ден и нощ? Защо интернет не е наводнен от подобни твърдения? Именно защото те НЕ СА ИЗГОДНИ ЗА МОСКВА, ПОНЕЖЕ ИЗДАВАТ НАЙ-СЪКРОВЕНИТЕ Й ПЛАНОВЕ, СВЕТАЯ СВЕТИХ! Защо Москва в момента тръби като луда, че Западът дестабилизира Украйна, че Америка е похарчила 5 милиарда за това и т.н.? Защо не каже истината, щом е толкова изгодна, а тя е: Западът има маргинално влияние в Украйна. Разбира се, Западът подкрепя НПО в Украйна и т.н., но това е нормална практика в помощ на демокрацията и правовата държава и в това няма нищо антируско, още повече че и Русия твърди, че е демокрация. Защо и тя задно със Запада тогава не помага на украинската демокрация? В действителност обаче Кремъл е решаващият фактор там, той диктува и контролира положението, той дестабилизира Украйна и за целта има на разположение съвсем други, много по-ефикасни средства от разни НПО.

Вашият проблем е друг: моите тези не Ви харесват не защото са кагебистки или конспиративни. Това е моята собствена честна позиция и никой не ми я диктува. Те не Ви харесват, защото показват, че в действителност Изтокът е по-хитър и води Запада за носа и защото показват, че наистина няма за кого да се гласува. А на Вас Ви се иска да е обратното, Западът да е велик и непобедим. Но той не е. Трябва обаче според сократическия принцип да следваме аргументите там, накъдето водят, независимо дали ни харесва, или не. Османската империя е била по-силна и е завладяла България през 1396, независимо дали ни харесва, или не. Априлското въстание, макар и движено от най-високи подбуди и помисли, се е провалило. Това е зле, но е факт. Западът им по-висши ценности, но засега губи битката с комунистите. Това е зле, но е факт.

Ангел Грънчаров каза...

Това са глупости, на моменти се питам дали не сте... дете, което без разбиране повтаря това, което някой хитрец му е внушил. Тезата "Изтокът е по-хитър и води Запада за носа", простете, е съвсем инфантилна и издава Вашето ремсистко преклонение пред "мъдростта на партията и на КГБ"; интересно е, че не чувствате, че по този начин се излагате, впрочем, явно го чувствате и това се доказва с обстоятелството, че не смеете да обявите кой сте, т.е. явно се срамувате от това, което пишете, иначе какво щеше да Ви пречи да застанете с името си зад своите мисли?! А тезата, че Западът бил губел битката с комунистите е изцяло смехотворна, инфантилна и несъстоятелна. Кагебисткото Ви съзнание обаче Ви пречи да схванете и на се насладите на тази смехотворност...