Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 15 април 2014 г.

Историята поставя всеки на точното му място, тя несправедливости не търпи



Приятели, крайно много съм възмутен. Гледах предаване на БНТ за 10 години от приемането на България като член на НАТО. Кого ли не показаха, кой ли не изкараха като радетел на идеята за членството, даже проводникът на руските интереси в България Георги Първанов изкараха пронатовец, но не показаха, даже не споменаха името на главния "виновник" Иван Костов, който постави основите за членството ни в НАТО и ЕС, и благодарение на който сега не сме в положението на Украйна.

Крайно съм възмутен!

Томи Томев

Ангел Грънчаров каза: Томи, така става у нас: който има главната заслуга за влизането на България в ЕС и НАТО, неговото име даже и не го споменават, а всякаква друга паплач се е наместила на неговото място и се тупкат в гърдите за "заслугите" си! Но това говори само следното: тия страсти са временни, в историята не се влиза като се вреш сам или по нечестен начин, в историята остават само ония, които имат истинската заслуга, а пък разните мекерета и мерзавци неминуемо биват забравяни. Историята поставя всеки на точното му място, тя несправедливости не търпи. Ще дойде време и заслугите на Иван Костов пред България ще бъдат признати - и той ще заеме почетно място сред истинските строители на модерна и европейска България. А за такива като Гоце никой няма и да си спомня един ден - или ще си ги спомнят само като куриоз.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: