Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 май 2014 г.

Абе, май Бареков го пуснаха в политиката само затова, че на неговия фон дори и Б.Борисов изглежда нормален?!



С днешна дата, живея трети живот. Възкръснах един път след bTV, възкръснах след Костинброд, сега възкръснах за трети път, след тези избори. Вчера се обадих на майка си и й казах:

"Майко, аз отивам на заколение. Почерпи съседите. Дай им по бутилка вино. Аз отивам на изборите с бялата риза."

Николай Бареков

КРАТЪК КОМЕНТАР: Мутренска държава с продажен народ.

Диана Тодорова

ДОБАВКА ОТ МЕН: Излагаме се като пълни ганювци, я вижте какви резилища изпращаме да ни представляват в Европа?!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Така ще е ! На такъв народ - такива политици! Политиците са огледалото на народа. Те отразяват тяхното търсене. Каквото иска да чуе народа - това им казват политиците... и те гласуват за думите и обещанията. Да, на интелигенцията това не им харесва, но пък самите резултати показват, че на мнозинството от българския народ, не му мука за интелигентното говорене.Както виждате, решаваща роля за българския вот, за съжаление на интелигентните, се решава от малцинствата и от простолюдието. Е, питам ви аз, г-н Грънчаров, какво правят в това време интелигентните и разумни хора като вас? Къде бяхте вие и другите като вас преди изборите?
И знайте, че на следващите избори, Бареков ще вземе много повече гласове. Защото харесвате или не, истината е, че той снощи говори много по-добре отколкото много други стари политици. Да, той умее да говори, и нали не мислите, че е попаднал на това място случайно и че неговата поява на политическия хоризонт не е дълго обмисляна и подготвяна.

Mel Izet

Ангел Грънчаров каза...

Г-жо Mel Izet, твърдите, че въпросното недоразумение Бареков било умеело да говори така, че да трогва някакви струни в простодушната народна душа; аз лично смятам, че той всъщност умее изключително хубаво да лъже, което пък показва, че в нашата страна явно има доста хора като Вас, които обичат да бъдат не просто залъгвани, но и най-откровено лъгани. Аз лично като психолог разглеждам тази особеност на народната ни душа като крещящо доказателство за ширещото се в народните среди малоумие, щото само немислещ човек ще предпочете да бъде лъган; ако тия хора що-годе мислеха, те нямаше как да понасят такова едно прекалено баламско и дебелооко лъгане, което е специалитет на въпросното недоразумение Бареков.

В резюме в крайна сметка мога да кажа и това, че наместването на Бареков сред нашенските политици е поредно доказателство за пълната деморализация не само на политическата ни класа, но и на самия народ, щото нали знаете мисълта на философа Хегел, така уместна в нашия случай, ако не я знаете, ще Ви я кажа:

"Всеки народ си заслужава управниците..." или, другояче казано, "Всеки народ е достоен за своето правителство."...

Анонимен каза...

"Майко, аз отивам на заколение. Почерпи съседите. Дай им по бутилка вино. Аз отивам на изборите с бялата риза." Просто се разревах от вълнение! Каква саможертва, каква драма, какъв герой, какво прочувствено прощаване с майка ....
А бе, този народ до кога ще бъде така лесно подлъгван с евтини палячовщини? "Народе..е..е...!" Васил Иванов Кунчев - Дякона

Анонимен каза...

Българският народ обаче отхвърли русофилските партии АБВ, Атака и НФСБ и унизи комунистите с позорно нисък резултат.