Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 май 2014 г.

Ех, Путя, Путя - колко мъка те чака, дарагой Путя!



Похоже китайцы станут для россиян новыми братьями вместо украинцев,только с подробность что старшим, страшним и коварным будут китайцы!... ай-яй-ай...

Иванка Беляева

Путя, Путя, виж как те гледа - не те бръсне и за слива! И цените ще ти се наложи да свалиш непоносимо, и индексацията им във времето ще се прави когато те ти кажат и с колкото ти кажат!!! А след някоя и друга година като си разработят необятните шистови находища - какви количества мислиш че ще им продаваш и на какви цени!??

Това не ти е вазелинонамазаната България!!! Мука Вова, мука...

Nikolov Konstantin

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

12 коментара:

Анонимен каза...

Дано драконът глътне мечката! Китайците са по-разбрани хора, без претенции за световно господство...

Анонимен каза...

Китайците били «по-разбрани хора, без претенции за световно господство...» ???!!! - Вие чувате ли се? Всички анализи поакзват, че Китай ще измести САЩ като световен хегемон, въпросът въобще не е дали, а кога. А на съвестта на «разбрания» Мао тежат около 65 милиона убити.

Освен това българските антикомунисти са русофобии, но явно не и синофоби, защото Китай, макар че за раллика от Русия не се е отказал дори външно от комунизма, е някак чужд и далечен за българите. Трудно ще намерим българин, който да «обича» или да «мрази» Китай.

Светът въобще не разбира истинската природа на отношенията между руските и комунистическите китайски лидери. Без непременно да горят от любов един към друг, те са стари и верни съюзници, работещи заедно за разгрома на Америка. Когато моментът дойде, маските ще паднат и руснаците с китайска помощ ще се опитат да наложат своята система на Запада при техните условия като кулминацията на „Втора октомврийска социалистическа революция“.

Както казва беглецът от КГБ Константин Преображенски:

„Китай е идеологически враг на Америка. Той не може да бъде нищо друго освен противник. От друга страна Китай и Русия се радват на идеологическо единомислие: отдаденост на комунизма и омраза към Америка. Китайските комунисти разбират, че руснаците трябва да си слагат маска на демократи пред наивния Запад; но пред Китай те не се нуждаят от маска и се демаскират. Двете страни не декларират публично своя антиамерикански съюз. Това е част от съвместната им дейност по заблуда на Америка. Идеологическото единомислие е достатъчна рамка за подобен съюз. Тъй като не е публичен, той засяга най-вече сътрудничеството е някои секретни сфери. На първо място те си сътрудничат в разузнаването. Сигурен съм, че има някакво споразумение между тайните служби на Китай и Русия за подкопаване на Америка, но то се държи в тайна.”

Ето защо много грешат онези, които смятат, че Путин е в Китай, само за да подпише газовата спогодба. Тя е важна, но още по-важно е да се уговорят и координират съвместните антиамерикански действия.

Анонимен каза...

Интересен въпрос е все пак кой кого командва: Русия Китай или обратното – или може би и двата полюса са равнопоставени? Е, Русия сигурно е може да си играе с Китай, както със своите „бивши” сателити в Източна Европа, вкл. България, но въпреки всичко комунистите са се споразумели още в 1960 г., че водещата роля в международното комунистическо движение е и си остава за Москва.

Между другото за комунистите икономиката не е толкова важна, най-важни са въоръжените сили и тайните служби, а при въоръжените сили Русия има голям превес при стратегическите ядрени сили. Всъщност причината, че Русия още не е започнала война срещу Америка не на последно място се корени в слабостта на Китай, който все още не е на необходимото военно ниво, за да й окаже необходимото съдействие и да изпълни своя дял от мисията. А що с отнася до тайните служби, то беглецът от руското военно разузнаване полковник Станислав Лунев казва, че китайското разузнаване е детска игра в сравнение с това, което оправят руснаците.

Хайде сега да чуя как всичко това е пропаганда на КГБ, както обича да твърди Грънчаров за всичко и всяко. Само че той въобще нищо не може да каже по този въпрос, камо ли дали това е комунистическа или антикомунистическа или националсоциалистическа или някаква друга пропаганда и дали въобще е пропаганда, понеже не знае почти нищо по темата и тя всъщност въобще не го интересува. Той се е фиксирал и концентрирал само върху собствената чиния и не смее да погледне отвъд ръба й, т.е. върху няколкото жалки отрепки-български „политици”, както и ПГЕЕ-Пловдив, около които и която явно се върти светът, и само подскача като ужилен, ако някой каже например, че Реформаторският блок се състои от комунистически мекерета (с изключение на ДСБ, разбира се, но каква полза). Само при тези теми той плува в собствени води, те са му присърце, какво го интересуват Русия или Китай? - Дайте ние да си гледаме нашата къщичка, нея да приведем в ред. Нему и през ум не му минава, че съдбата на неговата къщичка зависи най-вече от Русия и Китай.

За да предваря неговия отговор и да му спестя труда да пише: какво знае и какво не знае и какво го интересува и не го интересува Ангел Грънчаров, си е негова работа, понял меня, товарищ?!

Анонимен каза...

Как стават преговори, без американците да могат да ги подслушат? Виктор Суворов в «Аквариумът»:

- Надевай,- приказывает Навигатор. Я надеваю на голову прозрачный шлем.
Он делает то же самое. Теперь мы на космонавтов похожи. Наши шлемы соединены гибкими прозрачными трубами. Подслушать то, что говорят в командирском кабинете, невозможно. Даже теоретически. Но если в дополнение ко всем системам защиты он приказывает еще воспользоваться и переговорным устройством, то, значит, речь пойдет о чем-то совсем интересном.

Анонимен каза...

вие сте проруски заговорник, който представя желаното от Кремъл за реално - че са велика, водеща сила, че ей сега ще сринат Америка, че целият свят извън ЕС им се подчинява и т.н. Истината е, че Русия военно е джудже пред Щатите, а икономически - микроб. Путин се нагъзи показно на китайците и зароби страната си за техните функционери. А Китай няма претенции да владее целият свят, а Азия, вклч. тази част на Русия, която е вътре. И това ще стане.
Нелепо е да мислите, че стратегията на една държава от 5 000 години зависи от режим като комунизма, съществувал в исторически план от съвсем скоро време. Още Наполеон е казал, че драконът като се събуди, светът ще се разтрепери. Но Китай чака и не бърза с плановете си и не зависи от един маниак, като руснаците. Зависи, за съжаление, от пропагандата на душевноболни тролове като вас.

Анонимен каза...

Хубаво е да не се отдаваме на пожелателно мислене и да виждаме света такъв, какъвто е в действителност. Не може да е проруска пропаганда разкриването на руските тайни замисли и най-съкровени планове. Пак казвам, че логиката на българите е сбъркана.

Моля ви се също да не излизате с безумни мнения за „военното джудже” Русия, която е ядрена свръхсила, или с твърдения, че световният енергиен център Русия е икономически микроб в сравнение със затъналата до шия в дългове Америка. Това може да е било вярно ДОНЯКЪДЕ през 1950, но не и в 2014.

Китай зависи от комунизма, и още как. Комунизмът означава много радикално скъсване с миналото, затова съвременен Китай няма нищо общо със стария Китай отпреди 1949, както и СССР-Русия не е продължение на стара царска Русия, както и НРБ и сега РБ нямат нищо общо с Царство България. Комунистите не мислят в национални, а в интернационални категории.

Но ето пак потвърждение на тезата ми, че българите няма как да са синофоби (китайомразци), макар че Китай е човеконенавистническа комунистическа страна с 65 милиона избити. Китай е чужд и далечен на българите. На тях им дай да обичат или да хулят Русия, тя им е близка и присърце, за нея имат мнение, но за Китай – няма как.

Анонимен каза...

Китай наистина би могъл да има претенции за някои азиатски региони на Русия, но Русия е снела от себе си този натиск, като е обещала на Китай територията на САЩ след разгрома на Америка, докато тя ще вземе само Аляска и части от Канада и това не е параноя, а свидетелство на бегълци от руското военно разузнаване ГРУ, които познават съветските и руските военни планове. Аз не говоря наизуст, а като сериозен изследовател, докато вие всичко политизирате и идеологизирате, без да имате нужните познания и информация.

Анонимен каза...

Независимо кой ще извлече по-голяма полза от сделката между Русия и Китай, която впрочем вероятно в взаимноизгодна и при това СМЪРТОНОСНА ЗА ЗАПАДА, е показателно, че Ангел Грънчаров се радва, че Китай – според него поне – се бил „наложил” над Русия! Той вероятно би предпочел да живее под китайски, не под руски ботуш и изглежда не си дава сметка какво значи вече чисто азиатски комунизъм, защото дори в Русия има някои „европейски” елементи. Русия и Китай, това са просто двата комунистически колоса на света и е безсмислено да се предпочита единия пред другия, както прави Грънчаров. Той обаче в своята наивност се радва, че единият бил, така да се каже, натрил носа на другия. Ами тогава няма да слугуваш на руснаците, а на китайците, г-н Грънчаров, и не е зле да забравиш руски и да почнеш да учиш китайски.

Анонимен каза...

Точно преди три месеца, еврото отстъпи на йоана "второто" место, като "използвана валута!
Сега Русия и Китай сключват сделка, НО НЕ В ДОЛАРИ, а за рубли и йоани, като "формулата" по която ще се осъществяват плащанията не е достъпна информация, а няма и да бъде.
Днес, Master cards и Visa са преразгледали решението си, и надали ще напуснат руският пазар!
.
.
Следват и някои други случки които ще се случат, но ще изчакаме!
Що се отнася до Грънчаров, на него изобщо не му е ясно какво се случва, но като всеки дървен философ забива тъпити си изводи.

Ангел Грънчаров каза...

Другарю щатен кагебистки пропагандист, май започнахте да си изпускате нервите. :-) Ще Ви спрат финансовото доволствие, какво ще правите тогаз? Щом прибегнахте до "аргумента" че, видите ли, "Ангел Грънчаров бил дървен философ", не е ли по-добре да признаете капитулацията си? Скоро началството Ви ще ви смени от дежурство по моя блог, така усещам аз работите. Ще се подвизавате в друг блог. Приятно пропагандиране Ви желая! Тук номерът Ви не мина. Търсете малоумници другаде...

Ангел Грънчаров каза...

Впрочем, китайците вече са толкова комунисти, колкото Путин е демократ - никак! В Китай комунизмът изчезна, анихилира се, биде погълнат и разтворен от стихията на "капиталистическата" експанзия на Америка и Запада. Америка държи под свой контрол икономиката на Китай, Китай е икономически придатък на Америка. Знам, тъжна е такава една констатация за кагебистите, но е истина. Можеш да си поревеш колкото искаш.

Ангел Грънчаров каза...

Читайте, таваришч, чтобы узнать что пишут умные люди: http://ivo.bg/2014/05/22/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0/