Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 май 2014 г.

Уви, в в българското блато има достатъчно риби, готови да скачат обратно на течението на елементарната логика в политиката, където с отворена уста ги чака руската мечка!



Г-н Иво Инджев е написал чудесен коментар в блога си (виж Руската формула в “европейските” ни избори: телевизия-пари-прим(адона)), с който съм напълно съгласен - до степен, която ме освобождава от потребността да кажа или допълня нещо. Съветвайки да прочетете цялата му статия тук слагам само няколко най-изразителни акцента от нея:

... Днес вече не само никой не подлага на съмнение руската връзка в тази схема за торпилиране на българска демокрация, но дори и русофили, като Андрей Райчев, се чувстват длъжни да признаят очевидното, макар и не като произход, а като някакъв свършен факт, дошъл сякаш от нищото. Защото Сидеров не само престана да крие руските си корени, но и най-предизвикателно ги демонстрира вече с руски акцент в изкрещяването на своята позиция. (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Иво Инджев е прав, но някога БББ, Атака и сега България без цензура са насочени именно към най-русофилския сегмент от българските избиратели и затова не крият руската си връзка, а точно обратно: гордо я демонстрират. Работата обаче е там, че ВСИЧКИ останали партии и политици в България също са продукт на Москва, но са просто малко по-прикрити агенти – и поради това дори по-опасни.

Избирателите на Атака и Бареков даже не са наивни рибки, те искрено желаят Русия, обичат я и са готови на драго сърце да скочат в устата й, така че е безсмислено да бъдат плашени с Русия. Точно обратното.

А главната интрига на тези избори е друга и пак е свързана а с Русия: дали Станишев ще остане шеф на БСП, защото най-вече АБВ ще отцепи гласове и ще намали резултата на БСП, което вероятно е и целта. Никой не се пита защо Първанов тръгна на създаването на обречената си формацийка? Отговорът вероятно е: най-вече, за да подлива вода на Станишев. Ако се стигне до оставка на Станишев, Първанов въпреки че уж е изключен от партията се надява да се върне начело на БСП на бял кон, което изглежда е желанието на Москва. Москва иска да контролира БСП не 100% както сега със Станишев, а 101% с Първанов, комуто има още повече доверие. Така че има и по-лош вариант от този със Сергей, затова –парадоксално, но факт – който иска да удари по Москва на евроизборите, гласува за БСП и Станишев! Разбира се, за демократите това е невъзможно.

Анонимен каза...

конспиратора по-горе, радостно е, че най-после си казахте, че трябва да гласуваме за БСП. Олекна ли ви сега?
Мислех, че сте заблуден от собствените си страхове, а Грънчаров пак се оказа прав - вие сте най-обикновено нахално комунистическо ченге.