Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 май 2014 г.

Едно изследване, един тест: искам да установя дали изобщо има българска медия, на която истината й е драга, която почита истината?


Току-що на страницата на Б.Борисов във фейсбук написах ето какво:

Ангел Грънчаров каза: Моето писъмце до Вас, г-н Борисов, може да се прочете ЕТО ТУК. А иначе Ви го изпратих и на лични съобщения, и на адреса на партията Ви, и къде ли не. Все ще стигне до Вас. Безкрайно ми е интересна Вашата реакция. Желая ви успех на изборите! И мисля, че Ви давам шанс да постигнете значително повече като Ви написах туй писмо. От Вас зависи дали ще се възползвате от него. Истината винаги е полезна, благотворна и целебна дори. Тя лекува, оздравява, прави ни по-силни. Тъй че сам решавайте. Всичко добро! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Не знам дали Ангел Грънчаров като народопсихолог се е замислял над следното: аз понякога се чудя защо комунистическите „стратези” и кукловоди са разпределили ролите в българския политически живот по начина, който наблюдаваме в момента, понеже лесно можем да си представим ситуация, в която лидерите на БСП и ГЕРБ разменят местата си и това дори би било по-логично, понеже Бойко Методиев със стила си и алюзиите за Тодор Живков би бил много по-атрактивен за левия електорат, докато Сергей Дмитриевич с по-„интелектуалното” си излъчване би допаднал много повече не десния електорат.

Знаем, че "лидерите" в България са взаимозаменяеми и няма никакъв проблем да се разиграе този вариант, но кой знае защо стратезите не са го взели предвид.