Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 май 2014 г.

Айде излизайте да гласувате бе, кратуни прости, тарикати неедни, търтеи презрени, размърдайте се малко, идете, покажете се като человечески същества бе!

Г-н Stefan Tafrov, български представител в ООН (ако вече не са го уволнили де), с който сме Фейсбук-приятели, е написал една умна реплика, която ми се видя така уместна, че рекох да я подкрепя по моя си начин; ето какво казва нашият известен дипломат, и ето как моя милост съвсем недипломатично го подкрепи; не вервам да предизвикам с репликата си дипломатически скандал, ама и да предизвикам, майната му:

Stefan Tafrov каза: Толкова дълго не ми разрешаваха да избирам, че за мен е празник всеки път, когато мога да дам гласа си в (повече или по-малко) свободни избори. Докато има демокрация има надежда. Да живее свободна, демократична и европейска България! Да живее Европа! Vive la Bulgarie, vive l'Europe! Glory Bulgaria, glory Europe!

Ангел Грънчаров каза: Правилно пише г-н Тафров: да избираш е проява, е акт на свобода, на свободна воля, а има ли за човека нещо по-ценно от свободата?! Тия, дето се отказват от гласуване, дават ли си изобщо сметка от какво се отказват? Ами от свободата се отказват, ето от какво, от най-ценното за човека се отказват, отказват се от онова, което изобщо ни прави човеци!

Навремето древните гърци наричали ония, които не се интересували от работите в полиса "идиоти", наистина е проява на малоумие и на идиотизъм да покажеш, че си се отказал от извора на самата човечност, именно отказал си се от свободата. Щото животните не знаят какво е свобода, а нас, човеците, тъкмо свободата ни прави човеци, не нещо друго. Без свобода човечността ти отива по дяволите, затуй е толкова жалка картинка човекът, който не разбира що е свобода, който затова с такава лека ръка се отказва от нея, харизва я на друг, оставя други да се разпореждат със съдбата му и прочие. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Грънч показа че не е демократ щял с дряновица да бие негласуващите ето грънч че само плямпаш за демокрация а иначе никакъв демократ не си!

Анонимен каза...

Абе АIG, недей цитира Стефан Тафров, че това кюмбе-тюфлек-перде-ефенди ще се зарадва, те смучат честни хора като теб... Пък прочети малко коя е тая крива сталинска личност преди да славословиш, а?...

Ангел Грънчаров каза...

Стефан Тафров е човек, с когото имаме родствени ценности, споделяме една и съща философия. Свестните хора у нас са все оплюти, но оплюваческите "аргументи" мен не ме вълнуват изобщо...

Анонимен каза...

В Индия, където хората наистина са много бедни и измъчени от немотията, гласуваха 600 млн. човека и избраха десен патриот. Индийците можаха - защо и ние не?