Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 10 май 2014 г.

Честит ви Ден на Европа, горди българи-европейци!



.



.



За българите със северно-азиатско съзнание в случая не говорим, те вчера поднасяха цветя на паметника на Червената армия, горкичките! Щото тя ги била освободила от... свободата (!), ненагледните ми те, червенушковците!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

ДА! на Европа, но на Европа, основана на традиционните европейски ценности, и НЕ! на сегашната еврократична и социалистическа Европа, превръщаща се в придатък на Евразия.

Ангел Грънчаров каза...

"Социалистическа" ли е сегашна Европа? :-) Смешно. Пак провеждате опорна точка на кагебистката пропаганда спрямо Европа. Щот Путинчо е много "десен консерватор" :-)

Анонимен каза...

Путинчо не е никакъв десен, а само се преструва на такъв и по този начин постига целта си: левите и без това го харесват, а сега започват да го харесват и десните. А сегашна Европа е повече от социалистическа, шеф на ПЕС например е Сергейчо Дмитриевич - или може би този факт е убягнал от внимението Ви? И това е само един пример. Европа е свърталище на Левите и Зелените, а с членството на страни като България, където и уж десните са леви, става напълно социалистическа.

И престанете с тези клишета за пропагандата на КГБ. Прочетете отново учебниците по логика. Как горното може да е написано от КГБ и с каква цел – за да се саморазобличи ли? Защо Путинчо тогава не каже: «Ей, аз се правя на луд, че уж съм десен, но да знаете, че не съм, а колкото до Европа, да знаете, че там е пълно с наши агенти!» Това е абсурдно и съм дълбоко разочарован от Ангел Грънчаров, когото мислех за по-дълбок, аналитичен ум.

Анонимен каза...

Европа е проектът, по който трябва да се развива света. Тя и САЩ са единствените страни с визия за бъдещето на планетата. Ако деспотиите спечелят те ще изковат режим, който ще проспи глобалните климатични промени и тогава цялото човечество ще бъде унищожено, а дори и да оцелее, ще е в юмрука на ново средновековие.
Затова - ДА на Европа и Америка!