Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 май 2014 г.

Новото време неудържимо напира напред - и нищо не може да го спре


Няма как, налага се да разкажа нещичко за моята визита в РИО-Пловдив, осъществена и случила се вчера. От години не бях стъпвал в сградата на РИО, в която навремето, преди 1989 г., доколкото си спомням, се помещаваше ДКМС ("димитровския комунистически младежки съюз", превеждам го, щото младите е много възможно да не знаят какво е това чудо "ДКМС"), а пък с идването на демокрацията тук се намести местната служба по образованието, филиал на МОН. Преди години често съм посещавал тази сграда, по какви ли не поводи, срещал съм се с експерти и с началниците на инспектората, но в последните години предпочитах да общувам с тях писмено - по установения административен маниер. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Статията много ми хареса. Браво Г-н Грънчаров, продължавайте напред и не забравяйте, че не само сегашните, но и завършилите ученици следят вашите публикации и Ви подкрепят напълно!

Тинка Найденова

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря Ви много! Радвам се много, че има немалодушни хора като Вас, които не се страхуват открито да заявят какво мислят! :-) Вашата подкрепа е много ценна за мен! Желая Ви успехи и в живота, и в професията!

Анонимен каза...

Господин Грънчаров ако колегите Ви имаха капчица съвест, в знак на протест срещу уволнението Ви щяха да подадат оставка или стачка. Това не се случи обаче. Оказа се че по този начин беше потвърдена тезата Ви за пълната деморализация в това училище. Схващате ли колко коварна интрига се завързва: ако искаха да покажат, че не сте прав, трябваше да протестират срещу Вашето уволнение, е, не протестираха, с което на дело показаха и доказаха Вашата правота относно деморализацията в училището. Казусът си го бива. :-) Аплаузи!

Мария Лазарова, учителка

Анонимен каза...

Грънчаров ще отговаряш по съдебен ред за оклеветяването на една достойна дама и ръководителка.

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, как ще отговорите на въпроса това, че преди години хората от dir.bg са ви се подигравали, за дето сте си писал сам коментарите от няколко профила?

Мария Лазарова, никой от учителите няма да подкрепи г-на, защото на всички им било писнало да се занимават с него. До колкото знам, единственото което Грънчаров прави е да кима с глава мазно и след това да прави всичко както си знае. Никой не го уважава, дори имало подписка срещу неговото държание от почти ВСИЧКИ учители!

Г-н Грънчаров, все още чакам отговор на коментара ми, който публикувахте в блога си преди повече от седмица.

Единственият бивш ученик, който не ви харесва ....

Ангел Грънчаров каза...

С някого ме бъркате, "младежо", има кой да пише коментари в блога ми, в него идват много хора и коментират, моят блог е един от най-коментираните в българския интернет, тъй че нямам нито нужда, нито време, нито пък отговаря на морала ми да се занимавам с такова презряно нещо - да пиша коментари в собствения си блог. Предостатъчно много пиша в него като автор, нали така?!

Дали някой ме подкрепя, дали ще ме подкрепи сред учителите е въпрос на избор и на морал, сиреч, на морален избор. Дали никой не ме уважава или "всички" уважават г-жа Директорката е също доста интересна теза, Вие правихте ли анкета с всички преподаватели за тяхното отношение към мен, та така уверено твърдите, че никой не ме бил уважавал? А как разбрахте, че "всички" уважават директорката? :-) Анкета ли правихте? Интересно ми е как го разбрахте?! :-) Или просто желаното го приемате за действително?! :-) Грешите обаче: много хора от учителите и от учениците ме подкрепят, и настоящи, и бивши, всеки ден получавам такива знаци на подкрепа, съжалявам, че Ви е мъчно, но е така, такава е истината. Бъдете спокоен, има много нормални и достойни хора в ПГЕЕ-Пловдив, въпреки че ситуацията е изключително тежка, но точно в такива ситуации се проявява и показва кой колко струва като личност, дали може да се държи достойно, човешки - или пък се държи като наплашен, презрян, треперещ от страх плъх.

Относно моя отговор на Вашия прочувствен коментар ще Ви кажа следното: щом нямате капчица достойнство да излезете от свое име, щом като пръв малодушник пишете анонимно, за мен да отговарям на такива недостойни и подли хора е под достойнството ми. Разбирате ли? Едва ли разбирате, Вие пишете като анонимен доносник и подлизурко на директорката, второ, изобщо не е сигурно дали не лъжете, че сте ученик и прочие, е, на такива мерзавци за няма да отговарям. Не ща да отговарям. Те не заслужават моето внимание. Под достойнството ми е да им отговарям.

Имате подчертано слугински мерзък манталитет, ето затова не заслужавате да Ви отговарям, да общувам с Вас. Аз предпочитам да общувам с достойни личности, които не се крият, които не се срамуват заради това, което са написали. Ако проявите капчица достойнство и излезете от свое име, тогава бих могъл да Ви обърна известно внимание, сега-засега не - не сте достоен за такъв жест от моя страна. Даже и сега Ви обърнах предостатъчно внимание...