Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 май 2014 г.

Ето защо битката за свободата на Украйна е битка за свободата и на България



“Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи – създаването на независима държава Украйна, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави.”

Георги Кирков (Майстора)

Из: „Руският народ, тиранията на руския царизъм и завоевателните авантюри. – България и интригите на Русия”, С., 1914 г.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

Вариант 1: Украйна - независима, силно федерализирана държава, нечлен на НАТО, асоциран или пълноправен член на Митническия съюз.

Вариант 2: разпарчетосване на хубавата страна на три парчета, настръхнали и настървени едно срещу друго. /не завиждам на Киев, Сума, Полтава и Житомир - нито Львiв, нито Донецк ще ги приемат за свои/

П.С.Допреди три дни не бях сигурен накъде ще тръгне Одеска област. След кървавата вакханалията, устроена от фашизоидните бендеровци, всичко е ясно.

Ангел Грънчаров каза...

И Одеса ще бъде глътната от твоя таваришч Путин, тъй ли?

Украйна - "не член на НАТО", ето къде го стяга чепика другаря Колю. Амче, Колю, за да е независима Украйна от тираничната империя на Путин тя трябва да е именно член на НАТО, панимаешь?

Наистина мисленето ти изневерява напоследък заради тия пусти опорни точки на Москва. Що не започнеш да опитваш да мислиш със своя си акъл?

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, въпреки идеологическите ни различия, винаги съм ти давал доброжелателни съвети. Ще го направя пак:
За да не се оказваш в небрано лозе по темата "Украйна" трябва да направиш следното - да прочетеш три пъти на глас двата варианта , които съм описал по-горе. После - три пъти наум, като се стараеш да ги запомниш. После се опитай да ги кажеш, без да четеш. И така - два-три дни поред.
Запомни , Грънчаров - или Вариант 1 , или Вариант 2.
Третьего не дано!

Ангел Грънчаров каза...

Дано, дано, таваришч Колю, дано и третьего, независимо от това колко то не се харесва на твоя государь-император Путин Владимир Владимирович :-) Дано! Украйна ще стане член и на НАТО, и на Европейския съюз, колкото и да е мъчно на твоя государь-император. И най-хубавото, което искам да ти кажа е следното: точно той, твоят възтъпичък государь-император, който след революцията в Киев се впусна да наказва свободолюбивия украински народ и да откъсва живи парчета от тялото на държавата Украйна, сам предизвика този толкова нежелан от него трети вариант, сиреч, сам си вкара този таралеж в гащите - Украйна в НАТО и в ЕС. И Грузия заради него ще влезе в НАТО и в Европейския съюз. Швеция също ще влезе в НАТО заради експанзионизма на император Путинчо. Да, сам той предизвика този свой кошмар. Ако продължава да действа все в този дух, ще предизвика случването на още един свой кошмар: да го последва съдбата на Хитлер и на Кадафи поне, понял меня? Бъстрее пиши своим начальством чтобы обсудили этот третьий вариант с таваришчем-императором Путиным! Ще получиш, нищо чудно, орден "За славу моего Российского Отечества" ако напишеш този доклад до началството си и спасиш Путин от такъв един зловещ край. Действай! Пари нема! Или има - ти знаеш по-добре. Но орден непременно ще получиш, ако не си проспиш момента...