Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 1 юни 2014 г.

Училището трябва да е нещо като "инкубатор на човечност", а не, както е сега, да е инкубатор на безчовечност, сиреч, на лицемерие, на невежество, на фалш, на нравствена уродщина и т.н.


По публикацията ми от снощи (виж: А ако се окаже, че бях уволнен не за друго, а заради прилагането на оригинални иновативни и авангардни обучителни методи и практики?!) г-жа Мария Василева, учителка също от Пловдив, вече пенсионер, е написала кратка реплика, която ми даде повод да напиша и аз нещичко в подхвърлената от нея посока; ето какво каза тя и ето как аз й отвърнах: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, въпреки че не Ви познавам лично, мисля, че сте твърде Голям човек за "системката". Нищо не сте загубили - Вас са ви загубили!

Боряна Николова

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря Ви, дано сте права! Всъщност, все повече осъзнавам, че преживяното от мен напоследък, именно уволнението ми с мотива "непригодност за системата" е най-голямото признание, което изобщо съм получавал; малко нескромно е да го кажа, но съм поласкан от това най-високо възможно признание! :-) То за мен е по-голяма награда от тази ако ми бяха връчили... орден за заслуги! :-)

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, за всеки не предубеден човек е ясно, че г-жа Анастасова е едно недоразумение в многолетната история на ПГЕЕ. За първи път начело на гимназията застава човек, който си няма и понятие от професионалното и развитие. Няма да коментирам морала и културата и. На всички пловдивчани ни е болно за разрухата която сее тази "калинка"! За съжаление Вие и други учители станахте жертва на експеримента с нейното управление. Дано власт имащите по-скоро сложат край на тази трагикомедия, защото похабяваме бъдещето на много кадърни деца.

Анонимен каза...

Тази гъска Анастасова не можа ли да измисли нещо по-тъпо от това да уволни Грънчаров? Нима тя не разбира, че уволнението му ще и излезе на носа?!