Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Кога в нашата окаяна държава ще възникне що-годе приемлив ред, а пък злоупотребите на властниците ще престанат?



Обмисляйки така и така създалата се ситуация около моето уволнение, което дръзна да осъществи тъй упоритата директорка на ПГЕЕ-Пловдив - тя ме уволни наскоро, в навечерието на 24 май от длъжността учител по философия и гражданско образование по смехотворния мотив "липса на качества за ефективно изпълнение на работата"! - стигам до заключението, че този прелюбопитен казус освен че ще се наложи да бъде разнищван в съда, се налага да бъде осмислян в неговата цялост и на други места, не само тук, в блога, но и в съответните по-висши административни органи, които би следвало най-сетне да вземат отношение към своеволията на самозабравилата се администраторка. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

Абе Грънчаров стига си писал на Анастасова, тя вече се е уредила да спечели конкурс за директор в езиковата гимназия - само ти ли не знае това? Пиши и тя обаче ти се надсмива щото си е оплела кошницата :)))

Анонимен каза...

дано не спечелиш делото а ти ако си кадърен ще си намериш работа навсякъде

Анонимен каза...

грънчаров не е кадърен за нищо - дори е некадърен дотолкова че няма да спечели и делото :)))

Анонимен каза...

"Тъй като моя милост, като данъкоплатец и ангажиран гражданин пък съм нещо като... работодател не само на Вас самата, но и на самата госпожа Министър, то аз се чувствам в правото си, в случай, че тя не си изпълни дълга, да уволня не само нея, но и Вас, многоуважаема госпожо Директор."

Ти си един пълен кретен! Ти не само си се помислил за божество, което раздава наляво и надясно команди, ами и продължаваш да се наричаш философ и политически анализатор!

Не си смешен, вече не си смешен, ти си една отрепка и е време някой да те навре там, където ти е мястото!

Ангел Грънчаров каза...

:-) А къде, позволете да запитам, ми е мястото? Бихте ли уточнили? Заинтригувахте ме някак...

Анонимен каза...

Ще разбереш скоро

Ангел Грънчаров каза...

Но аз искам още сега да разбера. Нетърпелив съм. Също ми е интересно да разбера как ще дефинирате "престъплението" ми, за което се било полагало тъй строго наказание. Все пак нали няма да ме пращате на каторга в Сибир? :-)

Анонимен каза...

В очите на некадърника най-кадърния човек изглежда най-некадърен. Затова ти Грънчаров може да си спокоен - директорката ти даде най-голям атестат за кадърност.

Анонимен каза...

Аз имам една теория, която изхожда от литературата и се смесва с музиката...

Е, не съм Анастасова, определено... Но тя е само една слаба безакълна жена, водена за носа от Сейтън, както повечето бълхари...

И за съжаление тя няма да разбере последното ти предложение, но аз като християнин го разбрах - ти искаш като блудния син тя да се върне (покае) и да дадеш банкет за Божията победа...

Е, няма да стане, и да ти кажа другия библейски цитат от Откровение:

“И всички, чието име не е записано в книгата на живота, ще се поклонят на звяра и неговия образ”...

Значи, ние не можем да спасим тези хора... Те скачат и атакуват Господа постоянно, това е тяхната природа, нещо като акули... Бог би им простил, но те никога няма да помолят за това... Да си видял молеща се акула?...

А това е Господ, това не е бай Тошо, с едната си мозъчна клетка...

Така те отиват в погубление... Но аз ти го казах това, преди време, за Брежнев - той е като дрогиран от лъжите си, нима можеш да спасиш това малоумно и го върнеш към Бог?... Ами опитай, имаш и сега много Брежневци там - и друг цитат: Не давай бисери на свине, щото ще се обърнат и тe разкъсат...

Все се сещам за Солженицин, който затворен в Гулаг каза: “Как може да има толкова зли хора - всичко което казват е лъжа?!”

Библията започва с лъжата, не е бой с мускули, а с лъжа се почва сегашната ни съдба...

А. от Австралия