Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 юни 2014 г.

Що е комунизъм? - най-кратката дефиниция с минимално разяснение



Комунизъм е равно на ненавист спрямо личността, нищо друго не е комунизмът: това е неговата същина. Отношението към другата личност е мерило за податливост към комунизма или за комунистичност (комуноидност). Некомунистът като срещне и види една талантлива и дейна личност, е склонен да ѝ се възхищава, да ѝ се радва, докато комунистът настръхва и мигновено се преизпълва със злобна жлъч и с ненавист към нея. Този е моят безпогрешен метод за установяване на това дали и доколко даден човек е увреден от комунизма - и доколко изобщо е човек.

Комунистът е непълноценен човек, изпитващ някакво диво и варварско преклонение към комуната и към безличността, а също така и патологична омраза към личността - и към човека. Това мое разбиране по превъзходен начин обяснява защо комунистите са избили толкова много хора, а пък на тия, които не са били избити, на тях са им съсипали живота.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Тоя Огнян Боюклиев много те плюе по повод статията ти -ДА СЕ СЪДИ КОМУНИСТ ЗА ТОВА, ЧЕ КРАДЕ, Е ВСЕ СЪЩОТО ДА СЪДИШ НЯКОЙ ЧОВЕК ЗА ТОВА, ЧЕ ДИША…!? "Огнян Боюклиев Този идиот Грънчаров е завършил Марксистко - Ленинска Философия в Ленинградски държавен университет „А. А. Жданов“, носител на орден „Ленин“ и орден „Червено знаме на труда“, СССР!

Страда от синдрома на депресивно разтройство на съвестта!
До колкото е има!
А онаннистта, пенсионер от Русе е в неговото мисловно ниво - антикомунистически мишлета с гузна съвест......

Техен духовен лидер е Иво Инджев! "

Jorro Jorrov

Ангел Грънчаров каза...

Кой е тоя Огнян Боюклиев, коя е тази комунистическа отрепка, която така ме мрази и плюе? И по този начин удостоверява, че съм личност :-) Ще умра от срам ако комунист ме похвали, но ако ме мрази, съм спокоен, така трябва и да бъде, всичко е наред щом ме мрази и плюе! :-)