Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 юни 2014 г.

Какво би направил Путин ако беше на мястото на Порошенко - какво биха направили украинците ако бяха на мястото на руснаците



Если бы Путин был на месте Порошенко, он бы вначале спалил дотла Славянск и Донецк (как Грозный), а потом договорился бы с самым продажным и беспринципным из лидеров террористов - каким-нибудь Пушилиным (как с Кадыровым), назначил бы его губернатором (князем, паханом) Донецкой области с неограниченной властью и дал бы ему звание Героя Украины.

Вот только в отличие от 85 процентов россиян, поддерживающих подобные действия, злые и плохие украинцы моментально вынесли бы такого президента вперед ногами.

Написа: Pavel Gintov



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Само дето и Порошенко е безкрайно съмнителна фигура и съвсем не е ново лице в политиката. Съвсем близко до ума е, че Москва контролира и ДВЕТЕ страни в украинския конфликт, също както в момента контролира и двете страни в българската политика – както правителството, така и преструващите се на опозиция партии.

Анонимен каза...

Т.е. Порошенко ще прави това, което му нареди Кремъл и ако Кремъл реши, ще изравни Донецк и Славянск със земята.

Ангел Грънчаров каза...

Не стават така нещата и работите в историята, конспиративизмът издиша като начин за обяснение на процесите, реалната история става по други начини - и си знае работата...

Анонимен каза...

Понякога, макар и може би само временно, конспирацията може да вземе връх над „естествените” исторически процеси, макар че не е ясно какво означава „естествени”, защото политиката и историята се правят от хора, а не следват някакви „природни” закони, макар че марксистите смятат, че има такива „закони”.

Вие постоянно подчертавате – и с право – че в България алтернативите на БСП като ГЕРБ са фалшиви, но кой знае защо не приемате, че същото може да е вярно и за Украйна. А то няма как да е другояче, понеже ако руското влияние в България е 90%, в Украйна е 110%.

Ангел Грънчаров каза...

Между Украйна и Русия и дори между Украйна и България има принципна разлика и тя се свежда до нещо, което старите философи са наричали духът на народа. Този е факторът, който има решаващо влияние в историческия процес. Става дума за идеите, които владеят мнозинството от съзнанията на хората. Видя се, че украинците имат едно европейско и свободолюбиво съзнание. За разлика от руснаците. И от мнозинството от българите.