Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 4 юни 2014 г.

Има ли родолюбци в тази страна?! Хайде всички на майдана - на българския мегдан пред Парламента!



Който е истински патриот, при положението, в което сега е България, пред фатални следствия от некадърната власт, при писмото за започнала процедура от ЕС срещу България, при спрените фондове, всеки родолюбец трябва да излезе на улицата. На спални чували, на палатки, с чадъри и с ботуши, кой както му е удобно, трябва да се спи пред Народното събрание докато не подадат оставка! Останалите ще носим храна и вода.

Лила Кара

Седнал на ракия и салатка, хич не му идва на акъла, че утре ще му спрат пенсийката, ще му спрат социалната помощ, ще му блокират банковата сметка и ще му въведат лимит за теглене например 100 лв. на месец, или ще му изплащат само половината от пенсийката плюс хуманитарен пакет от Гърция с юфка, макарони, фиде, боб, леща, сол и кило олио...

Големи телета, еййййй!!!

Nikolov Konstantin

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

грънчаров е десен терорист щом призовава и у нас да има киевски майдан - за кръвта на жертвите ти ще поемеш ли отговорност нещастнико?!

Анонимен каза...

Щастието и нещастието на България – както винаги - е в нейното изключително геополитическо положение. В случая именно тя, а не Сърбия, Унгария, Словения или Австрия, е входът на тръбопровода в ЕС и затова е важно изграждането да започне именно от България. Ако България откаже, останалите страни автоматично увисват. Затова всички сили и ресурси на руснаците на първо време се концентрират върху България. Можем само да предполагаме какви гигантски подкупи и рушвети са обещани на българските „рубладжии”.

Аз обаче питам защо Европа въобще позволява да се обвързва енергетически до такава степен с Русия. Северен поток вече е факт, сега вече се готви и Южен. ДОРИ ДА СА СПАЗЕНИ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ИЗИСКВАНИЯ, СЕВЕРЕН И ЮЖЕН ПОТОК НИКОГА И ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПЛАНИРАТ И ИЗГРАЖДАТ. България в случая даже няма чак толкова пряко отношение, тя е само транзитна страна, главните потребители на Южен поток ще са Австрия и Италия. Кой бие Европа по ушите да се обвързва с Русия? И нима не е ясно, че Русия ще направи всичко възможно, за да заобиколни европейското законодателство, вкл. като използва всички свои лостове в България, която и без това като посткомунистическа страна е под силно руско влияние?

Така че вина имат, разбира се, рубладжиите в България, които обаче на са само в БСП, а във ВСИЧКИ останали партии, но те са ясни, от тях друго не може да се очаква, но ВИНАТА НА ЕС Е ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА. Какво се очаква в тази ситуация от България? – Да противостои на руския натиск. Но как да стане това? България да се опълчи и спре Русия!? А какво прави ЕС, за да помогне на България да спре Русия? Ами например избира Сергей Дмитриевич Станишев за председател на ПЕС!

Пак всичко опира до българския народ, респ. до най-съзнателната част от него, която трябва за кой ли път да излиза на улицата и да спасява Европа и света от Русия, само защото Европа и светът не могат да си направят сметката и се оставят да бъдат водени за носа от Кремъл. Европа в случая един вид си измива ръцете с България и сега разчита българският народ да свърши несвършената й работа. Това е поредното безобразие на ЕС.

Колкото до Майдана, това не е добър пример, защото онова, което в Украйна започна като уж антиолигархична революция, завърши с инсталирането на олигарх par excellence за президент в лицето на Порошенко. Нещо повече: местните политически велможи в Украйна също са открити олигарси, което го няма дори в Русия! Дори в Русия «олигарсите» от кумова срама се крият зад гърба на подставени лица-политици, докато в Украйна те не си правят дори този труд и направо се самоназначават за губернатори. Аз впрочем не изключвам протестите на Майдана от самото начало да са били организирани от Москва.

Ангел Грънчаров каза...

Егати кагебисткото увъртане, опитващо се всичко да прехвърли от болната глава на здравата! Значи ЕС е виновен за имперския подход на Русия спрямо България, тъй ли? Кагебистка тикво, за това, което прави кагебистка Русия, носи пълната отговорност ТЯ САМАТА, не някой друг, панимаешь меня?!

Ангел Грънчаров каза...

ЕС не е избрал Дмитриевич за президент на ПЕС, други са го избрали, понимаешь, черна кагебистка душо?!

Ангел Грънчаров каза...

И по Майдана следваш опорните точки на Масква... :-) Дерзай! Плащат ли барем нещо, падат ли парички, или го правиш от глупост?!

Анонимен каза...

Излишно беснеене и обидни квалификации. Нещо с логиката на българите е сбъркано и Ангел Грънчаров не прави изключение. Толкова ли не можете да вникнете в написаното? Вие непрекъснато се оплаквате, че сте неразбран от света, но не полагате дори минимално усилие да разберете другите неразбрани. Аз съм в много по-тежко положение от Вас, защото мен наистина почти никой не ме разбира, но аз не се вайкам, не хленча и не обвинявам никого, а приемам света, хората и нещата такива, каквито са.

Какво кагебистко може да има в моя пост? Трябва ли всеки път да пиша обширни коментари към коментарите си? Толкова ли е трудно да се схване какво искам да кажа? Ако не друго, имам нахалството да си въобразявам, че постовете ми – в духа на аналитичната, „научна” философия – поне не страдат от липса на яснота и логика.

Да, ЕС също носи вина за подхода на Русия към България. Русия си е Русия, тя си гони своя интерес, но ЕС, първо, се обвързва с Русия чрез разни „потоци” и второ, знаейки, че Русия ще направи всичко по силите да заобиколи европейското законодателство, оставя България сама да се бори с Русия. Ако ЕС е на място, може да реши проблема с Южен поток много лесно, особено във връзка с действията на Русия в Украйна: КАТО АНУЛИРА ПРОЕКТА ИЗЦЯЛО И ЗАВИНАГИ.

Кой избра Сергей Дмитриевич за председател на ПЕС? Европейските или може би бразилските или мавританските социалисти?

А за Майдана – упорито насажданата официалната пропаганда на Москва е, че той е дело на Америка! Да сте чули някой руски представител да лансира версията, че той е дело на Москва? В действителност ролята на Америка в Украйна е маргинална. Тя въобще не е в състояние да вдигне подобна революция в страна като Украйна, както ни убеждава Кремъл.

Не твърдя с положителност, че Москва от самото начало го е организирала, но не изключвам тази възможност. Разбира се, украинците на Майдана бяха искрени борци за свобода и демокрация, но това не изключва те да са били инструментализирани от Кремъл за неговите цели. Майданът например доведе до анексията на Крим и не е невъзможно така да е било планирано от самото начало. Вие уж сте познавач на комунизма, но май приемате наивно всичко за чиста монета и през ум не ви минава колко коварни и хитри могат да са комунистите.

Но моят труд да убедя света в някои прости, за мен самоочевидни истини май е напразен. За хората тези неща не само че не са очевидни, те са странни и непонятни и не знаейки какво да мислят, те ги обявяват за пропаганда на КГБ, без да се смущават от логическата несъстоятелност на подобни твърдения.

Анонимен каза...

Т.е. европейците под масата си играят някакви игрички с Путин и го коткат, а на повърхността България им е виновна. Даже няма да се учудя, че ЕС е готов да строи Южен поток и при руските условия и използва България, за да си измие ръцете. Ами ако сте толкова велики мъже, ударете по масата и кажете на Кремъл: край на всякакви потоци, след като Русия не желае да спазва никакви правила!

Анонимен каза...

До "Анонимника",
Абсолютно сте прав в разсъжденията си!!!!!! Напълно ВИ подкрепям!!!!
Що се отнася да Грънчаров, то той си изпълнява задачите, поставени му от КГБ, обвинява всички в кагебизъм, за да отклони вниманието от истинският кагебист, какъвто се явява Грънчаров. Все пак е завършил един и същи с Путин институт в Петроград. Едно време комунягите какво правеха- забраняваха на всички да говорят прозападно, биеха, обиждаха за подобни деяния населението, а самите те, си правеха, НО ТАЙНО, прозападни сбирки и всичко в къщите им бе закупено от запада. Грънчаров прави същото но работейки за КГБ, с тази разлика, че не може да бие, да затваря, но да обижда и ЛЪЖЕ все още му е позволено. Прикрит под разноцветното покривало на "философ", той е символа на умиращите комунисти, покрили се още в зората на демокрацията в СДС/ не забравяйте С(ъбрани от) ДС/ и водени от вожда им Костов, човека, продал най важните енергоизточници на Русия а като за каймак и Нефтохима, който по техните ЛЪЖИ, можел да преработва само сибирски нефт/най-голямата ЛЪЖА в историята на човечеството/. Същият нефтохим, само че в Гданск, сега работи за Шеврон!!!!!

Анонимен каза...

Към анонимния. Има доста логика в това което пишете в първия си и втория пост, но за да има тежест написаното, добре е да застанете с името си зад написаното.
Томи Томев.

Анонимен каза...

Томи Томев, Неверний, напълно покриващ "историята" на името си с "неверний"!!! Искаш да бръкнеш с пръст в раната??? Не, няма да ти позволя!!! ако искаш име, приеми го като "анонимен", или и ти като Грънчаров сакаш да знаеш име, презиме и адрес, че и кои са родителите му??? Паийсий Черноризов Златоустов се казва всеки "анонимник" написал истина.
Невярващите да го четат и ако искат.....!

Анонимен каза...

Тоя анонимник какво ми се прави на отворен?! Ало, я по-полека бре!