Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 3 юни 2014 г.

Акт пореден на абсурдистката нашенска пиеса със заглавие "Есть человека, есть проблема, нет человека - нет проблемы!"


По повод на тъй куриозния отказ на Инспекцията по труда да ми даде възможност да се запозная (по Закона за достъп до информация) с документите около нейното разрешение да бъда уволнен от длъжността учител по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив, извършено наскоро от прочутата директорка на това училище г-жа Стоянка Анастасова (виж Глупостите на родната администрация не пресекват: нов скандален шедьовър сътвориха този път от Инспекция на труда в Пловдив! където можете да видите и копия на този същия документ) и понеже в отношенията с родните администратори човек трябва да е наясно с техния манталитет, т.е. ако отидеш без надлежно написана "молба" мигновено ще те върнат, ще кажат "Не може!" и пр., затуй тази сутрин ми се налага да напиша следното прошение до директора на ИТ-Пловдив г-н А.Чернаев, който допусна така наивно да поучаства в игричките на толкова неуморната директорка на ПГЕЕ-Пловдив: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

14 коментара:

Анонимен каза...

г-н Грънчаров от хилядите Ви зрители, пардон, почитатели как не се намери един, който да Ви предложи работа ? Как един учител или директор не каза: "Остави ги тези администратори, ела при нас." Щото г-н Грънчаров специалистите са търсени, един добър учител може да си намери работа лесно, защото работа има. Естествено, ако трябва да се представите пред работодател ще кажете: "Аз имам 30 години стаж, бил съм кмет ... акхмм... известно време и съм преподавал хккмм... известно време в университет и съм БЛОГЪР ... " и до там, няма продължение, няма знания, няма компетентност. Затова г-н Грънчаров от тук нататък трябва да си намерите друга работа или може пак да се обърнете към някой комунист да Ви даде работа в училище, като директор. Кое беше това щастливо училище, г-н Грънчаров? Дайте името му да съберем малко информация :)

Отплеснах се, за друго исках да пиша. Толкова се разярен, г-не, че сам си вкарвате автогол. Писането срещу институциите ни, заплахите към служители при това публично говори, че сте опрян до стената. Все по-силното лаене, означава все по-скорошен финал - за вас!

Това, да си призная е нож с две остриета, от една страна учениците, които ще бъдат освободени от един крайно неадекватен ... (не мога да ви нарека учител) човек и от друга страна материалното Ви състояние. Вярвайте ми, аз не тая лоши чувства към вас, а по-скоро към методите Ви и способността да не давате никаква информация за максимално много време. Поради тази причина се надявам да си намерите добре заплатена работа, естествено не в образованието. Надявам се да имате деца, сега е моментът да Ви подкрепят, ако и тях не сте потъпкал ...

Ние можехме да проведем една наистина стойностна дискусия с Вас, но Вие излъгахте, че ще ми отговорите, а след това се изплъзнахте с аргумента, че съм анонимен. Опции, които Вие самият сте сложил в блога си и давате тази свобода на избор, свобода, за която ревете всеки ден, но явно става въпрос само за вашата свобода.


Единственият Ви ученик, който не Ви харесва.

Анонимен каза...

Грънчо, Анастасова изгуби контрол и взе най-после да пише в блога ти, вярно, лъже като се представя за "Единственият Ви ученик, който не Ви харесва". Успя да я предизвикаш към диалог, вярно, в нейния стил, под формата на анонимни доноси - тя това нещо цял живот го е практикувала. колко доноси написа срещу Паунов само тя си знае. Но е факт че ти успя да я извадиш от равновесие и ето тя прописа в блога ти. поздравления!

сещаш се кой съм аз, нали? Да не я ядосвам допълнително като си напиша името, затова ще остава така ние с теб си знаем кои сме.

Ангел Грънчаров каза...

Да бе, този "Единствен ученик, който не Ви харесва" как пък успява да натамани и да изрази тъкмо най-съкровените мисли на госпожа Директорката?! :-) При това използва директно нейни типични изрази, които всички в училище знаят и помнят, особено сред учителите са популярни тия нейни изрази.

Но ето, щом дръзна да пише тук, явно вече е съвсем извадена от равновесие, за което свидетелства и тази невероятно умопомрачителна работа, дето успя да съчини, именно уволнението ми по тия, тъй да се рече, "литературно-художествени причини" :-)

Анонимен каза...

Получено и заведено с вх. № 0104-13401-3.6.2014 г.

Главна Инспекция по труда

Анонимен каза...

Както докторант Узунов каза: "едно си баба знае, едно си баба лае ..."

Г-н Грънчаров, аз мога много неща да кажа за Вашата директорка, щото лично от нея нямам наблюдение, но дочувам това онова, достатъчно ми е да си формирам мнение. Но тя не е тема на нашия разговор, може би след известно време може да стане, кой знае. Дайте да се съсредоточим към въпросите ми, вместо да бягате като поредния смешник, дори бих стигнал по-далеч като Ви окачествя, като ... нали знаете как се наричат хората, които могат да се самоиронизират? А тези, който им липсва самоирония?
Г-н Паунов също като нея не беше цвете за мирисане, същите гущери сипехте по негов адрес, докато ни беше директор. Хайде не си кривете душата, но бяхте по-обран като че ли тогава, незнайно защо. Дори започвам да си мисля, че имате скрити сексуални желания ... знам ли, по всичко това съдя, че сублимирате прекалено много. Тази енергийност е притеснителна.

Имате ли намерение да ми отговорите на въпросите или ще признаете жалкото си съществуване и да приключваме?

Ангел Грънчаров каза...

Кажете най-сетне, г-жо Анастасова, какви са Вашите въпроси към мен? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Този израз "жалкото си съществуване" е Ваш любим израз; всеки, който се старае да живее достойно, според Вас има "жалко съществуване"... нещо с представите Ви явно е крайно объркано; апропо, да се представяте за ученик е твърде рисковано, щото с всяка своя дума се издавате. Ний трева не пасем, ний сме се занимавали много години с психология, ний тези неща ги разбираме непосредствено... нас трудно ще ни подведете... давайте открито, откритото говорене, говоренето от свое име, за Ваше сведение, е достойно, а не жалко нещо...

Анонимен каза...

Аз имам сериозно съмнение вече, че Вие имате скрити сексуални желания към тази директорка. Толкова много говорите за нея, че сигурно бъркате нейното име с името на жена си, всъщност, Вие женен ли сте?

Отговорите Ви нямат значение, явно е, че дискусия няма да бъде проведена, като се усмихвате наивно и повтаряте едно и също.

Бъдете здрав. Ако имахте смелостта да признаете слабостите си, поне щях да Ви кажа, че сте достоен човек, но явно и това няма да стане.

Хубав и ползотворен ден!

Ангел Грънчаров каза...

Явно, както и очаквах, нямате какво да кажете, а думата "достойнство" във Вашите уста звучи сюблимно :-) Много здраве от мен, да,номерчето не мина, опитайте пак,ама помислете повечко белким се получи.

Анонимен каза...

Засрами дамата бе Грънчаров съвсем я обърка :)))

Анонимен каза...

грачнаров е жено мразец а господжа анастасува е хубова

Анонимен каза...

Kakво казва твоят адвокат ?
приятел

Анонимен каза...

Заглавие на статия -ПИШИ 6 НА ВСИЧКИ В КЛАСА И ....

Анонимен каза...

Чух че Анастасова се била похвалила, че скоро щяла да се мести в друго училище пак на длъжността директор. С оглед да не се признае провала и в ТЕТА си уреждала това преместване както беше едно време "освободена поради преминаване на друга отговорна работа". Някой има ли информация за това кога ще стане този трансфер?