Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 юни 2014 г.

За да излезем и от тази криза се иска просто повечко акъл у колкото се може повече хора - имам предвид гласоподаватели



Чета в един сайт статия със заглавие Колко е важен служебният премиер? (заглавието обаче не й е много сполучливо и подходящо според смисъла, но както и да е) с автор Константин Вълков, която е чудесно написана, носи в себе си богат смисъл, дава интересни примери от историята и задава много и то крайно необходими въпроси, примерно ето тези: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Формално наистина се искат акъл и политическа култура, но те не са на висота даже в старите демокрации, както показа гласуването за европейски парламент, където бяха избрани невероятни партии и политици, та какво остана в една посткомунистическа страна като България. В случая с Костов обаче има още един феномен, а именно, че той бе превърнат от българските промосковски медии в античовек. Аз поне не знам подобна яростна и мащабна кампания в Европа след 1945 срещу някой отделен политик. На Кремъл това трябва да е струвало гигантски суми, но явно България е толкова важна за Москва, че явно си е заслужавало инвестицията в очернянето на Костов.

Аз не изключвам напълно неговото завръщане в активната политика, но ми е трудно да си представя, че Москва ще допусне той отново да е премиер.

„Хл. дъска”

Ангел Грънчаров каза...

Тук сте напълно прав, наистина Костов беше сатанизиран и демонизиран с парите на Москва, доста медийни мерзавци направиха добри пари, упражнявайки се в плюене над Костов. Да не изброявам сега имена, че ще ме осъдят. А Костов по моя преценка има бъдеще и като политик. Стига да не го убият. Имам усещането, че най-вероятно ще направят същото, което са направили с един друг голям български политик и държавник, именно със Стамболов. Костов обърка така плановете на кагебисто-ченгесарите, че е много вероятно да се разправят и с него по същия кардинален начин.

Анонимен каза...

Роско Плевнелиев може да пусне Командо за служебен премиер, колкото да удари по комунягите преди изборите. Прокопиев има да си връща на червените :D