Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 7 юли 2014 г.

Една безусловна аксиома на живота - и на мисленето за живота



Не можете да решите един проблем със същия ум (начин на мислене), който го е създал.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: И аз все това казвам и повтарям: иска се коренна промяна, иска се революция в мисълта, в съзнанието, а пък на тази основа след това и в начина на действие.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Клишета, клишетааа, всичките клишета на мезета!

Ангел Грънчаров каза...

Кажи ти нещо оригинално бе, тиквеник! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Или... тиквеничко...

Анонимен каза...

Не може безплатно. За курсовете си вземам пари, а вие сега нямате.

Ангел Грънчаров каза...

Курсове по милиционерство ли водиш? Мерси, не ща, тая област не ме вълнува, камо ли пак да ти давам пари. Сведенията ти за моите финансови възможности са крайно дезинформиращи: аз съм много богат човек.

Анонимен каза...

Да, затуй все хленчите, че с уволнението са ви осъдили на гладна смърт.

Ангел Грънчаров каза...

Аз, таваришч, съм духовит човек, ти не ми се връзвай така тъпанарски на приказките, много често се шегувам - ти нима не го проумяваш, ти нима не схващаш тия неща?! Явно си доста зле в интелектуално отношение щом реагираш като така праволинейно...