Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 юли 2014 г.

"Да живей поезията!" - да възкликнем накрая и ний, дето, напълно изтощени, се довлякохме, съвсем бездиханни, до спасителния бряг!



Майко мила, моите теглила са веч непоносими: ставам тази сутрин и се сещам, че още не съм си завършил феноменологично-херменевтичния анализ на епохално-грандиозната заповед-за-уволнение-и-литературен-шедьовър, написан от директорката на ПГЕЕ-Пловдив, директорка, имаща несъмнени поетични наклонности, именно г-жа Ст.Анастасова! Да, не съм си завършил този анализ и май няма надежда да го завърша скоро, а ето, че всеки ден пиша по него, вчера също писах: виж Нова серия от моите херменевтични изследвания върху един грандиозен паметник-шедьовър на административната лирика. Днес дали да не си поотпочина от този сизифов труд, а, какво ще кажете? Хич не ми се пише още, признавам си, не съм някакъв садисто-мазохист, хем себе си да мъча, хем и вас, моите предани читатели. Но се налага да се довърши започнатото, аз съм човек на дълга, ето, май ще попиша и днес, стараейки се обаче да бъда пределно кратък. Ще вметвам само по-две или най-много три изречения коментар към всяка гениална фраза на въпросната административна поетеса, та белким свърша по-скоро (някой ден). Ох, да почвам, няма какво повече да се мотая или да се мая; ето, продължавам, и моята хич не е лесна - вместо да си пиша по някакви превъзходни философски теми, се занимавам с... пълни глупости; карай, такава явно ми е била съдбата: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Анонимен каза...

Да живей! :-)

Йовчо Ковацалиев

Анонимен каза...

Грънчаров аз съм бясна повтарям - бясна и като се върна от Хърватско ще се наложи да ти обява дуел със саби, повтарям със саби! Защото обиждаш нашата така мила шефка, нещастнико! Нека кръвта измие, повтарям - измие греха ти.

Знаеш коя съм

Анонимен каза...

Не се казва "Хърватско", а Хърватска, нещастнице! С една екскурзийка ви купиха по методите на Паунов. Иди разправяй на беден човек за чест, морал и съвест!

Анонимен каза...

Понеже съм твой набор мога да ти давам съвети, нали така?... (както и ти на мен)

Малко ме безпокои, че си се фиксирал върху тая негодница и постоянно я споменаваш - така тя се чувства “велика”...

Твойта сила е да говориш абстрактно и за системата, а не да опровергаваш някаква махленска фръцла.

Пази си реномето AIG, ОК?

А.

Анонимен каза...

Ангеле бе, аз съм работил в училището като инженер, искам да кажа следното: при положение, че училището е професионална гимназия, че има страшно много проблеми в усвояването на специалните предмети, които имат основно значение за учениците, при положение, че има много учители по специалните предмети, които са "гола вода", които не си вземат часовете, някои от тях преподават компютри, а не знаят откъде се пуска компютъра, при положение, че е същинска рядкост човек-инженер, с хубава специалност, добър специалист, да се хване да бъде учител, сиреч, че основно предимно некадърници се хващат за тази работа и пр., сиреч, тук проблемите по специалните предмети са страшно много, как стана така, че в главата на директорката Анастасова изведнъж централен проблеми стана тъкмо... философията? И тя се юрна да оправя философията, да гони преподавателя по философия, която се изучава само 1 час седмично, като че ли това ще реши проблемите на училището?! Та е интересно да се разбере изобщо тази дама умее ли да различава съществено от несъществено, важно от незначително, да определя приоритети и пр. Ето това предлагам да бъде поставено като въпрос и пред съдията, и пред самата Анастасова пред съда, обещай ми да и го зададеш непременно.

Анонимен каза...

Забравих и това: директорката унищожи работилници и кабинети по специалните предмети, развали това училище, а ето се е захванала само с философията и с теб, правете си сметката колко и е акъла и докъде ще доведе тая жена училището. Трябва по-скоро да си иде, че училището загива