Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 3 юли 2014 г.

Антиамериканизмът е новото старо ядро на голямата руско-евразийска лъжа, заменила комунисто-съветската


Една проруска - и, респективно, антиамериканистка - интернетна медия е публикувала матр`ьял със стряскащо заглавие: Стряскащи факти за САЩ! Мръсната истина за „Американската мечта“!. Този път не ми се налага да коментирам подобен род публикации със лъжливи и смехотворни пропагандни твърдения на КГБ - понеже това го е сторил по един убедителен начин г-н Огнян Минчев, изцяло споделям неговото разбиране: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

И какво стана с окончателната победа на либералната демокрация и вечния мир на Фукуяма след разпада на СССР през 1991?

А инaче Русия наистина се намира в националпатриотическа психоза или екстаз, каквито българите въобще не могат си представят, и те са обхванали определено повече от 5% от руснаците. Тази пропаганда не е моментна приумица на руското ръководство, то си има собствен план и разписание. След безумното управление на Елцин, чиято задача беше да дискредитира демокрацията и пазарната икономика, руснаците станаха много податливи на подобни внушения. Тази пропаганда не е самоцелна, очевидно руското ръководство готви населението за нещо чрез тази масова мобилизация, като крайната цел остава неизменна: да се пречупи американското надмощие в глобален план.

Разбира се, както казва Хайтов, едно е да искаш, друго е да можеш и трето да го направиш. Русия наистина иска да срине Америка, но трябва да се признае, че вероятно може и че може би ще се опита да го направи, особено в съюз с Китай и БРИКС.

Нямам време да проверявам фактите в антиамериканския памфлет, някои или повечето от които може да са верни, само че те не изчерпват темата за американския упадък, който има много други измерения. Фактът, че дори една загиваща Америка е по-добро място за живеене от дегенериралата Русия, не променя нищо. Руското ръководство не се стреми да направи Русия добра за живеене страна, а да срине Америка. За него руският народ е само средство, не цел.

Ето защо анализът на Минчев не улучва целта и е несъстоятелен. Той както и повечето анализатори и политици по света не могат да разберат каква игра се играе и с емоционалната си контрапропаганда на руската пропаганда всъщност помагат на руските планове. Разбира се, че руската пропаганда е идиотска, но да й се противопоставя примитивна контрапропаганда е наивно. Руските идеолози имат съвсем други цели, те не се стремят да наложат „еврзийската” идеология на света. За тях тя е само инструмент за плановете им и досега им служи доста успешно, много по-успешно от антиквирания марксизъм, който никога не е можел да въодушеви масите, за разлика от национализма.

Ангел Грънчаров каза...

Интересно е, че спазвате всички опорни точки на КГБ, включително и относно оценката на периода на управление на Елцин. И на всичко останало. "Русия наистина иска да срине Америка, но трябва да се признае, че вероятно може и че може би ще се опита да го направи." - пак същата особеност на кагебисткото мислене: да смесва желаното с възможното и особено с реалното, с действителното. Когато Русия срине Америка, елате да ми се обадите, само дето това никога няма да стане. Въпреки че всички чугунени кагебистки глави го мечтаете всеки ден! Освен започнете да се занимавате с магии, тогава може би по-добре ще сбъднете мечтите си :-)