Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 16 август 2014 г.

Кагебистките "православни" скотове са най-злите атеисти



Кратка полемика във фейсбук с един атеистично настроен демократ, който обаче съвсем не се усеща как добре марширува в единен строй с най-злите врагове на демокрацията:

Иван Сухиванов каза: По-добре атеист, отколкото православен скот...

Ангел Грънчаров каза: Същинските "православни" скотове, драги ми заблудени демократе г-н Сухиванов, имат толкова отношение към православието, колкото пеенето на магарето има отношение към... духовата музика или към оперното пеене! Тези т.н. от вас "православни" скотове са също така атеисти като Вас, драги ми г-н Сухиванов, при това са от най-злите атеисти - щото обикновено имат кагебисто-ченгесарска закваска. Те са същите ония, които навремето са взривявали с динамит катедралите, а сега "смирено" уж "се молят" в черквите.

Вие нима все още не сте разбрал, че най-новите опорни точки на КГБ и на другаря-император Путин са "православието" да бъде използвано като "духовна идеология" на путинистичното кегебейство, което е сърцевина на възкръсналия СССР под формата на евразийството на таваришч-императора Путин?! Щом като по този грозен начин тия таваришчи си позволяват да се отнасят към православието, то това именно и показва, че те нямат никакво отношение към него, сиреч, са пълни атеисти таман като Вас самия, драги ми демократе Сухиванов!

Пък Вий колкото искате се кълнете, че сте против Путин и путинизма, всъщност на дело и фактически усърдно марширувате в единен строй с неговите слуги...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

11 коментара:

Анонимен каза...

Тодор Пеев:

Г-н Грънчаров, така ще я докараме до под кривата круша. Аз се смятам за човек с демократично мислене и поведение, и въпреки това не приемам, въпреки своята толерантност и търпимост към религиозните възгледи на всеки един индивид, не само православието, но и нито едно религиозно учение като свое. Това не ме прави по-малко морално и духовно чист човек, демократ, гражданин. Нямате право да ми слагате етикети про и анти само защото не влизам в някой от калъпите Ви. Наскоро по подобен начин една видна ловешка "демократка", чието семейство през последните двайсетина години е здраво обвързано финансово с най-голямата фирма на ДС в региона, нарече жена ми "комунистически агент" само поради факта, че винаги имала работа.

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Пеев, не разбирам коментара Ви, нито аналогията Ви, имам чувството, че коментирате без да сте прочел моето изказване. Прочете го пак, помислете за какво става дума, и тогава коментирайте...

Анонимен каза...

Човек като Грънчаров, враг на свободата, който цензурира неудобните коментари в блога си, няма морално право да говори против комунизма, защото той самият е негов върл почитател, независимо какво говори.
:)

Ангел Грънчаров каза...

:-) Ако аз бях върл "почитател на комунизма", таваришч, ти специално щеше да ми сторваш поклони всяка сутрин, нали така? :-) Дай разсъждавай поне малко по-логично, мама му стара, щото явно малоумието ти е взело да напредва със стахановски темпове! :-)

Ангел Грънчаров каза...

А триенето на коментари е само в твоята фантазия :-) Погледни само, имам постинги с 80-100 коментара, това можеше ли да се случи ако триех коментари? :-) Второ, в българският интернет най-коментираният постинг е мой, той има повече от 1300 коментара, сега не смея да отворя линка за да проверя колко точно са станали, щото ще ми блокира компютъра. Намира се в моя видеоблог. Тъй че упрекът, който ми отправяш, именно, че съм бил "триел коментари", дарагой таваришч, явно е съвсем голословен...

Анонимен каза...

Триеш, Грънчаров, триеш, недей започва пак да се оправдаваш. Триеш, а после се спотайваш и гледаш като опосум. И отричаш.
Може и просто да си забравил, че триеш, де... все пак знаем ти менталното състояние.

Ангел Грънчаров каза...

Менталното състояние, комуноидчо, няма как да ми знаеш по една най-простапричина: вий, комуноидите, нямате душа! :-) Ако имахте душа щяхте да осъзнаете що представлявате и на тази база щеше да ви се наложи да се самоубиете...

Прочее, блогът е мой и ще правя каквото искам. Нямам обаче интерес да трия воплите на комуноиди - аз, нещастници, ви изучавам, вий сте мой изследователски обект, забавлявам се на скудоумието ви...

Анонимен каза...

Разбира се, че ще правите каквото си поискате в блога си - той си е ваш и имате свобода на изразяването.
Аз обаче също имам свободата да ви заклеймявам за това, че триете неудобни коментари. И да ви излагам пред другите четящи.

Ангел Грънчаров каза...

Не, вие мен няма как да изложите, просто себе си излагате. Но по тази причина предвидливо сте се скрил зад дувара на анонимността. Което и доказва тезата ми, че сте просто един мерзавец :-)

Анонимен каза...

това сигурно е така. Но начинът, по който употребяват религията потвърждава, че тя наистина е удобен инструмент за смачкване на свободата, за която милеете само на думи.

Ангел Грънчаров каза...

Нищо не сте разбрал относно това какво е религията, също така и какво е свободата, ала се изказвате и всичко оплитате. Както и да е, явно не Ви пука особено нито за свободата, нито за религията...