Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 август 2014 г.

Големият проблем на българина, на масовия българин е този: че заради заради пустия си търбух е готов на най-големи мерзости!



Получих ето това вълнуващо писмо на имейла си през тази нощ, публикувам го заедно с моя отговор по-долу: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Учителите и служителите на ПГЕЕ продължават да са достойни хора и Грънчаров да спре с изкривеното предаване на информация. Като свободни граждани имат право на мнение- Те, родителите и учениците. Особено когато Грънчаров си мисли винаги че е прав, а очевидно не е.

Анонимен каза...

Ако това е така, защо нямате доблестта да застанете с името си зад това което сте написал/ла/, ами сте анонимен/на/.
Томи Томев.

Ангел Грънчаров каза...

Драги (а) анонимни (а) коментиращ (а), а бихте ли имал(а) добрината да представите в писмен вид "неизкривеното представяне на информацията"? Да, имате право на мнение, моля, дайте го, развийте си своята гледна точка - какво Ви пречи да го спорите? Защо се задоволявате само с такива недостойни подмятания? Пише, кажете каквото мислите, ще го уважим Вашето мнение. Щом смятате, че "очевидно" Грънчаров не бил прав, тогава ни покажете кое е правилното, отворете ни, дето се казва, очите?

С интерес очакваме да се изявите като свободни и достойни граждани, а именно да развиете своята позиция открито и отговорно, и то не като се криете зад толкова опозоряващите каменни дувари на анонимността, а като имате доблестта да де подпишете под становището си.

Анонимен каза...

Щом и писма започнахте да фабрикувате, Грънчаров, значи съвсем на зле отиват работите ви. Срамота е, господине, да вършите такива неща.

Тотю

Анонимен каза...

Интересно как тоя "бивш ученик" си служи със същите изразни средства и същия стил като... Грънчаров. Твърде любопитно явление ;)

Ангел Грънчаров каза...

Тотю, душо невинна, а убеден ли си в това, което твърдиш? И как ти хрумна тази екстравагантна идея? А помисли още малко, пък тогава пак го твърди...

Анонимен каза...

Може и да не съм прав, но тъй ми се чини... :)

Тотю

Ангел Грънчаров каза...

Грешиш. Ако даден човек обича да послъгва, това не му дава основание да твърди, че всички други са като него и също обичат да послъгват. Подозираме другите за това, което сами правим. склонни сме да смятаме другите че са като нас. Е, не са... примерно, аз не лъжа. Няма смисъл да се лъже. Пък и е грозно.

Анонимен каза...

Послъгваш ти, послъгваш като дърт циганин. Неведнъж са те хващали хората.
Една от лъжите ти е, че обичаш свободата.

Ангел Грънчаров каза...

Хора всякакви. Не може да се вярва на всичко, което "хората" били казвали. Някои хора примерно сами не знаят какво казват. А е факт, че най-изпечените лъжците правят всичко, та и другите хора да обвиняват, че били лъгали...