Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 септември 2014 г.

Още едно доказателство, взето от самия живот - относно това, че нямам моралното право да бъда повече учител по философия!

В новините по телевизията дадоха репортаж, в който се разказваше за двама полицаи, отказали да вземат тлъст рушвет, даден им от някаква мутра; оказа се, че лицето на единия от тия полицаи ми изглеждаше познато, в един момент се сетих, че това е бивш мой ученик от ПГЕЕ-Пловдив, на когото съм преподавал философия, в това число и етика!

Е, знам, в морално отношение един човек се възпитава не само от учителя му по етика, но пък е възможно и учителят по етика с нещичко да е повлиял на морала на учениците си, нали така? Та значи считайте (на шега казано!), че този случай показва, че съм постигнал невъзможното, нещо като същинско чудо: да повлияя на съзнанието на един бъдещ български полицай-катаджия в такава посока, че той, видите ли, бидейки вече катаджия, да си позволява да прави толкова странни неща, именно, да не взема рушвети, и то не дребни рушвети, а дори и тлъстите такива!

В светлината на казаното, от друга страна погледнато, явно е съвсем правилно уволнението ми от длъжността учител в същото това училище (ПГЕЕ-Пловдив), уволнен бях от директорката на ПГЕЕ-Пловдив (тя е назначена на поста си от министъра на образованието на ГЕРБ) с мотив, че съм бил крайно "негоден", "некадърен" и прочие; съвсем естествено е, че в нейните очи човек, който постига такива недопустимо странни по характера си феноменални резултати, именно, катаджия да отказва рушвети (!), няма моралното право да бъде повече учител по етика!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Това е много хубаво , но кой ги е научил да говорят във формалния следователски стил ...... " лицето беше въведено ....и т.н. същото отказа да се подчини и т.н. , може би не съм прав , но този начин на повествувание някак си не ми допада ( среден род единствено число минало сегашно време ) , но това е просто забележка , търсеща обяснение , без ни най малко да омаловажава достойната постъпка

Anany Kiurkchiev

Ангел Грънчаров каза...

Това вече са ги учили учителките по литература или в полицията, аз не съм ги учил на такъв стил на изразяване, не ми подхожда просто... :-)

Анонимен каза...

Да си приписвате за слуги за професионализма на човека е най-малкото имбецилно...

Анонимен каза...

"Заслуги", сори за грешката.

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова, така и не се научихте да пишете грамотно, може би едва в задгробния живот това ще Ви се удаде...... :)))))