Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 септември 2014 г.

До кмета на Долна баня Вл. Джамбазов: "Позволете ми да Ви уверя, че Долна баня завинаги ще си остане в сърцето ми..."


Получих на имейла си покана да присъствам на празника по случай 40-годишнината от обявяване на Долна баня за град, много хора знаят, че съм роден и отраснал в Долна баня, а пък в един период на далечната вече 1991 година бях и временен кмет или председател на т.н. "временна управа" (за около 5 месеца, до провеждането на първите демократични общински избори през окт. същата година). Много ми се искаше да отида на празника, но за жалост (по здравословни причини) съм принуден да съобщя на организаторите, че няма да мога да пътувам и да присъствам на това толкова вълнуващо събитие. Ето самата покана, а по-долу можете да прочетете и моето писмо до кмета на Долна баня Владимир Джамбазов:

УВАЖАЕМИ Г-Н ГРЪНЧАРОВ,

Общински съвет в гр. Долна баня и Община Долна баня

Имат удоволствието да Ви поканят на Празника на Долна баня по случай 40 години от обявяването на Долна баня за град на 27.09.2014 г., който включва:

-17.30 часа – Програма на група по модерни и народни танци към Народно Читалище „Рила – 1898”
- 18.15 часа – Тържествен водосвет
- 18.30 часа – Поздравително слово на кмета на община Долна баня г-н Владимир Джамбазов
- 18.40 часа – Награждаване на кметовете на Долна баня в периода 1974 – 2014 г.
- 19.00 часа – Концерт с участието на Яна Добрева и Гуна Иванова
- 21.00 часа – Празнична заря
- 21.00 часа – Коктейл в ресторант „Природа” – Курорт Долна баня

Моля, потвърдете Вашето присъствие до 26 септември на тел. ...

ВЛАДИМИР ДЖАМБАЗОВ
Кмет на Община Долна баня

А ето и моето писмо:


Уважаеми господин Кмете,

Много благодаря за така любезната покана да участвам в Празника по случай 40-годишнината от обявяването на Долна баня за град!

За жалост по здравословни причини няма да мога да пътувам до Долна баня и да участвам в отбелязването на събитието, но държа да Ви съобщя, че с цялата си душа ще бъда съпричастен на хубавия празник: позволете ми също да Ви уверя, че Долна баня завинаги ще си остане в сърцето ми.

Искам във Ваше лице да поздравя съгражданите си с годишнината и да им пожелая още по-голям напредък и нови постижения в движението ни по пътя към нашето достойно бъдеще - бъдеще на един проспериращ, спретнат, подреден и все така красив град!

Приятно и вдъхновено протичане на празника!

С уважение: Ангел Грънчаров

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: