Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 септември 2014 г.

Дали ще издържим, дали няма да клекнем без никаква съпротива под игото на руския ботуш? - ето това е съдбовно важното в предстоящите, в идещите исторически изпитания


По подетата вече тема (виж: Шистовата революция ще ни освободи от робската енергийна и всякаква друга зависимост от Русия!) ето един коментар, взет от Фейсбук, който подкрепих там с думите "Споделям изцяло!", написан е от г-жа Мария Христова; тази дама е реагирала ето как по повод лъжите на щатните, на платените руски "патриотични" мекерета по форумите, плюещи непрестанно срещу Америка и американците, Европа и европейците - в полза на Матушката им Русия, естествено: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Никой не помага на самоубийци!

Alexander Minkov

Анонимен каза...

Ако аз бях написал тези неща, щяха незабавно да бъдат окачествени като конспирологичен брътвеж. Само че те са самата истина, която е дори още по-драстична, защото Русия до голяма степен контролира не само България и другите посткомунистически страни , но и стара Европа и отчасти САЩ чрез агенти на влиянието, инфилтриране, изнудване, подривна дейност и дезинформация. Често агентите на Москва дори сами не знаят, че работят за Москва. Путин например твърди, че може да блокира всички решения на Европейския съвет и сигурно е така.

Така че положението е много по-сериозно и е безсмислено да се очаква „помощ“ оттам, понеже самите тези страни се нуждаят от помощ, но тя няма откъде да дойде - освен може би от Марс.

А България няма нужда тепърва да „капитулира“ пред руския натиск, защото отдавна е капитулирала, още през 1944.

Колкото до Украйна, то е наивно да се мисли, че Москва е изгубила контрол и сега й се налага да влиза с военна сила. Ако има страна на света, която Русия владее и контролира, това със сигурност е Украйна, въпреки яростните антируски сентименти в Западна Украйна. Независимо от етикетчетата, с които се кичат украинските политици, те всички работят за Москва. Ако е така, възникват ред въпроси от рода на: Защо трябва да бъде поставяна на нокти цяла Европа, започвайки кървава война в Украйна? Защо Европа трябва да бъде обръщана срещу Русия? Защо трябва да бъдат поемани толкова рискове, след Украйна лесно може да бъде поставена под контрол? Коя страна не може да бъде превзета отвътре предвид руските методи – справка: например България? Трябва следователно да предположим, че с агресията в Украйна Москва преследва не целта да я „завладее“, понеже тя си я владее, а че Украйна е само ОТПРАВНА ТОЧКА ЗА НЕЩО ПО-МАЩАБНО.